Cuvantul Adevarului

Cuvantul Adevarului Mareste imaginea.

Cu emotie si profunda recunostinta zilele trecute am primite revista parohiei ortodoxe din Edmonton (Canada) cu hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena". Revista apare bianual prin grija vrednicului parinte Nicolae Bazgan. "Dupa cum am spus-o de mai multe ori, istoria bisericii noastre este de-a pururea ingemanata cu cea a pionierilor romani, care au descalecat din Boianul Bucovinei, inainte de zorile veacului XX( 1898) si si-au facut salas in campiile canadiene, la 110 km de Edmonton, botezand noul lor asezamant cu numele cu aceiasi frumoasa rezonanta BOIAN.

Legatura intre orasul meu si acesta biserica s-a realizat prin cel care nu de mult a trecut la cele vesnice profesorul si scriitorul Constantin Clisu, un apropiat al acestei biserici care a iubit in aceeasi masura orasul sau natal Barladul, cat si locul care i-a fost vremelnica patrie, Edmintanul Canadei.

Revista "Cuvantul Adevarului" revista bilincva de spiritualitate si cultura care se distribuie romanilor ce locuiesc in Australia, Canada, Anglia, Franta, Romania, Suedia, Switzerland si S.

U.A. este o punte de legatura intre romanii din tara si cei din diaspora. Sunt publicate articole de spiritualitate, informatii despre biserica din Edmonton, despre viata parohiei, despre realizari dar si articole literare ale unor scriitori care locuiesc in Romania.

Bucuria de a citi in paginile reviste cateva cuvinte de intampinare scrise de doi poeti cunoscuti despre cartile mele si cateva poezii ce-mi apartin care prin bunavointa si cu binecuvantarea parintelui paroh si a colectivului redactional au aparut, mi-au adus o mare mangaiere in Saptamana Luminata, cand inca mai simt in palme caldura Lemnului Sfintei Cruci descoperita de Imparateasa Elena pe care am atins-o si am sarutat-o in Camera Tezaurului de la Biserica Sfantului Mormant de la Ierusalim, in recentul pelerinaj pe care prin mila si cu ajutorul lui Dumnezeu l-am facut.

O minunata poezie dedicata tuturor mamelor, care in Canada se sarbatoreste in duminica Samaritencii pe 13 mai, scrisa de parintele Nicolae Bazgan, incheie in modul cel mai placut aceasta revista. In semn de multumire si de admiratie pentru gingasia versurilor inchei si eu tot cu aceasta poezie.


MAMA

Aroma florilor / Blandetea zilelor / Chip fermecat / Dor nesecat / Elogiu sfant / Fertil pamant / Glasul chemarii / huma crearii / Icoan-aleasa / Imparateasa / Jertfa deplina / Lumina Lina / Mirosul painii / Nimbul iubirii / Ocrotitoare, / Pavaza tare / Rod auriu / Susur de rau/ Soapta iertarii / Tumultul marii / Tarm salvator / Unda de dor / Vorba blajina / Zambet de zana.
Intreg alfabetul
Tot epitetul
Ia, numai seama!
Inseamna MAMA! (pr Nicolae Bazgan)

Dorina Stoica

.

Despre autor

Dorina Stoica Dorina Stoica

Senior editor
88 articole postate
Publica din 27 August 2009

02 Mai 2012

Vizualizari: 1677

Voteaza:

Cuvantul Adevarului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

revista parohiei Edmonton

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE