De Sfantul Ilie - Ziua Fortelor Aeriene Romane

De Sfantul Ilie - Ziua Fortelor Aeriene Romane Mareste imaginea.

 

Joi, 20 iulie a.c., sub ocrotirea Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, aviatorii militari sarbatoresc Ziua Fortelor Aeriene Romane.

 

Cu aceasta ocazie, la Monumentul Eroilor Aerului din Bucuresti, va avea loc un ceremonial militar si religios desfasurat intre orele 09.00 si 09.

40, in prezenta sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, general locotenent Gheorghe Catrina.

 

La eveniment sunt asteptati sa participe oficiali romani si straini, reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, ai asociatiilor de veterani de razboi si cadre militare in rezerva si in retragere, precum si ai autoritatilor locale.

 

Monumentul Eroilor AeruluiJurnalistii care doresc sa participe la eveniment sunt asteptati, incepand cu ora 08.45 la Monumentul Eroilor Aerului.

 

Pe toata durata ceremonialului circulatia rutiera in zona Bulevardului Aviatorilor va fi deviata.

 

Persoana de contact: Monica Ardeleanu, telefon: 231.30.30, interior 566, fax: 231.53.79, mobil: 0722.550.293.

 

Momentul va fi sarbatorit si la Monumentul Aurel Vlaicu din localitatea Banesti, judetul Prahova, printr-un ceremonial cu depunere de coroane, prin evolutiile acrobatice ale pilotilor si parasutistilor sportivi de la Aeroclubul Strejnic.

 

Persoana de contact: locotenent comandor Dan Hageanu, mobil: 0742.212.673.

 

Toate unitatile din subordinea Statului Major al Fortelor Aeriene vor sarbatori evenimentul prin ceremoniale militare si religioase, concursuri sportive, simpozioane si activitati specifice traditiei militare.

 

Mesajul sefului Statului Major la Fortelor Aeriene cu prilejul sarbatoririi Zilei Fortelor Aeriene Romane

 

Asa cum se intampla in fiecare an, la 20 iulie, odata cu sarbatorirea, de catre crestinii ortodocsi, a Sfantului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul celor care strabat vazduhul, patronul spiritual al tuturor veghetorilor hotarelor ceresti, aniversam Ziua Fortelor Aeriene Romane.

 

Este una din inaltatoarele zile de praznuire, cinstire si credinta, de iubire si recunostinta, ce da temei de mandrie si imbold spre noi impliniri in perimetrul datoriei tuturor celor care vegheaza, apara si iubesc spatiul aerian al tarii.

 

Celebrarea in acest an a Zilei Fortelor Aeriene Romane prevede sarbatorirea, prin organizarea si sustinerea Spectacolului Aerian "RoIAS-2006", unui eveniment istoric remarcabil: implinirea a 100 de ani de la realizarea primului zbor din lume efectuat exclusiv cu mijloacele proprii de bord ale unui aparat, realizat de catre romanul Traian Vuia.

 

Sarbatorirea unui centenar de la realizarea acestei performante ce a determinat, fara indoiala, cursul istoriei si chiar modul de a gandi si actiona al omului, gaseste Fortele Aeriene Romane drept o entitate omogena, supla si dinamica, o componenta esentiala a sistemului national de aparare - componenta cea mai moderna, cea mai consistenta, cea mai performanta din punct de vedere tactic, operativ si strategic.

 

Urmasi demni ai lui Vuia, Vlaicu, Coanda, Oberth si Bungescu, pionieri ai aeronauticii nationale si mondiale, mostenitori si continuatori ai unor glorioase traditii la care au trudit maiestuos toate generatiile, toti cei care astazi formeaza Fortele Aeriene Romane - aviatori, artileristi si rachetisti sol-aer, radiolocatoristi, genisti si transmisionisti - isi dedica generos energia, creativitatea si puterea de munca ridicarii necontenite a nivelului profesional si de disciplina, indeplinirii ireprosabile a atributiilor de serviciu, a sarcinilor interne si internationale, a tuturor misiunilor la nivel national si al Aliantei Nord-Atlantice.

 

In ultimii ani, procesul de modernizare a Fortelor Aeriene a atins dimensiuni consistente. Structura capata forme mai suple, activitatile au un alt ritm, o alta dinamica. Se realizeaza noi conexiuni, noi relatii privind participarea la indeplinirea misiunilor, precum si o comunicare mai prompta.

 

Sunt unanim apreciate si recunoscute rezultatele deosebite obtinute in timpul misiunilor, al evaluarilor, al exercitiilor si aplicatiilor nationale si multinationale in cadrul carora aeronavele noastre militare, personalul care le deserveste si exploateaza in zbor si la sol, bazele aeriene ca atare, au probat o tot mai ridicata compatibilitate si interoperabilitate cu partenerii din NATO.

 

Prin dragostea dumneavoastra fata de arma si specialitatea alese, prin disciplina si spiritul de sacrificiu manifestate constant, prin abnegatia si devotamentul fata de interesele supreme ale Tarii v-ati atras, binemeritat, stima, pretuirea, simpatia si increderea cetatenilor Romaniei.

 

Va urez sa va situati mereu la inaltimea traditiilor mostenite, sa dovediti aceleasi virtuti si acelasi profesionalism impecabil, sa demonstrati, in toate imprejurarile, ca apartineti unei categorii de forte de elita, unei armate in care onoarea si mandria sunt valori perene, inestimabile.

 

Va doresc, de Ziua Fortelor Aeriene Romane, multa sanatate, bucurii si intelegere alaturi de cei dragi!

 

La multi ani!

 

General-locotenent

GHEORGHE CATRINA

 

.

18 Septembrie 2006

Vizualizari: 3468

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE