Greseala ne instraineaza

Greseala ne instraineaza Mareste imaginea.

Daca avem tot ce ne-am dorit, tot nu suntem realizati. Parca ne lipseste acel ceva care face diferenta. Gonind dupa bani, uitam de noi, de copii, de divinitate. Suntem intr-o alergare obositoare. Nu suntem fericiti in acest maraton. Uitand de simplitate, ne complicam cu griji multe.

"Ne instrainam prin greseli unii de altii", ne aminteste parinteste IPS Bartolomeu Anania intr-o explicare a pildei fiului risipitor. Si totusi, "sa nu disperam", ne incurajeaza ierarhul, "sa ne aducem aminte ca Tatal ne asteapta". Unde se termina instrainarea si unde incepe aducerea-aminte? In "postul trezviei" si in speranta ferma ca "exista o cale de intoarcere". Intre noi, intunecatii, si Parintele luminii "nu mai exista nici o stavila", trebuie doar sa vrem. Sa ne dorim sa nu mai fim straini de iubire, sa ne aducem aminte de Casa.

Drumul spre Casa este unul initiatic. Suntem testati daca suntem crestini conjuncturali sau autentici. Lacrimile noastre ne pot apropia de mantuire. Rabdarea suferintei e o virtute indispensabila.

Scoala crestinismului nu se inchide niciodata din cauza viscolului luciferic. Mereu avem de invatat, de inaintat catre varful Scarii. Rabi ne invata modelul Sau, ne spune cuvintele Imparatiei Sale. Instrainarea nu e bilaterala: doar noi ne indepartam de Tinta, niciodata Invatatorul. Iar cand ne amintim de Cer, bucurie mare se face intre ingeri.

Important e ca nu exista obstacol intre noi si Cer decat vointa noastra. Alta stavila nu exista. Acest optimism mesianic este specific poporului Invierii. Confruntat cu boala, saracia si moartea, Noul Israel asteapta Imparatia.

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

01 August 2012

Vizualizari: 1433

Voteaza:

Greseala ne instraineaza 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • andriesei florentinaPostat la 2011-01-24 22:55

    Banul e murdar si scoate la iveala ce este murdar în noi,starneste pofte ascunse ale sufletului si alunga din suflet orice credinta fata de bunurile spiritului: iubire, convingeri, cinste,cuviinta. Goana dupa bani nu e decat rostirea atarnarii lor de lumea materiei.În toata aceasta goana dupa bani ptr îndeplinirea dorintelor, scaparea de griji, ptr o siguranta desavarsita trebuie sa fim cu socoteala ptr ca se poate cadea în farmecul diabolic si-apoi domneste spiritul asupra banului sau banul asupra spiritului?? Cele mai multe mizerii din lume nu vin din libertatea omului fata de metal ci tocmai din aceea atarnare oarba de bani si omul cade în robia vitelului de aur... dar sa nu uitam ca banii nu cad din copac ei sunt în mana lumii care îi da numai ptr servicii lumesti. Cine ravneste la bani va trebui sa faca jertfe si îngaduinte ca plata ptr putere asupra lui si asupra lumii divine. Sa conducem noi lucrurile si nu lucrurile pe om...

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE