Magia zborului

Magia zborului Mareste imaginea.

In zilele noastre, oamenii coplesiti de criza si de preocuparile zilnice, luati de curentul haosului si neantului, uita sa mai priveasca cerul. Poate, si pentru ca verticalitatea cere de multe ori osteneli peste puterile fiintei umane, dar si datorita faptului ca suntem prizionierii erei informatiei.

Realitatea copleseste, timpul alearga, .

, iar prezentul apasa. Si astazi, din fericire, mai sunt oameni care reusesc sa tina mintea treaza si privirea spre cer si aceasta datorita in mare parte chemarii lor, care cere o anumita vocatie. Printre acestia se numara si aviatorii.

Pilotii sunt creati de divinitate mai mult pentru cer decat pentru pamant, de aceea ei mai sunt numiti si oamenii cerului. Osteneala pilotului care brazdeaza inaltul cerului, odata ajuns acolo sus, este rasplatita din belsug, din bunatatea si fericirea dumnezeirii.

Cand ajungi sa vezi si sa cunosti cerul, sa te hranesti cu parfumul frumusetii depline si sa te prinzi in hora cu norii care te insotesc, sa admiri cu uimire panorama de vis a unei vai acoperita de un ocean verde si cea a muntilor incarcati de zapada.

Cand simti si traiesti magia zborului, nici o glorie a pamantului, nici cel mai bun prieten, nici cea mai mare iubire, nimic din toate aceste lucruri nu mai prezinta importanta pentru tine, in acele momente, caci traiesti clipele vesniciei. Nu de putine ori, omul cerului ramane fara cuvinte la intrebarea: ce ai vazut acolo, sus.? Tacere, tacere, . taina fara sfarsit.

In pilot, societatea moderna regaseste in cele din urma vechiul pact teosofic care a compensat intotdeauna puterea prin asceza, platind divinitatii cu moneda „fericirii” umane. Asa ca pilotul este intr-o situatie care comporta in atat de mare masura un aspect vocational, incat ea insasi este pretul unor macerari prealabile, al unor demersuri initiatice, menite sa-l puna la incercare pe ucenic (trecerea prin camera de altitudine, prin cea de centrifugare.).

Talentul pentru zbor se slefuieste, dar nu se castiga, poate cel mult sporeste prin studiu; cu el te nasti. Cat despre puterea de a indura, ni se spune ca, asa cum se petrec lucrurile in orice initiere, ea nu este de ordin fizic: triumful asupra incercarilor prealabile este, la drept vorbind, rodul unui dar spiritual.

Pilotii sunt dotati pentru zbor asa cum altii sunt chemati de Dumnezeu pentru a-i sluji. Asa precum poetii sunt nadejdea inaltarii omului pe verticala, tot asa, pilotii sunt zborul. Dar, desi au vocatie si slujesc un ideal nobil al omenirii, din nefericire, oamenii cerului sunt ca frunzele. Cu toate acestea, zborul ramane o picatura pe obrazul universului.

Stefan Popa
Cluj-Napoca

.

Despre autor

Stefan Popa Stefan Popa

Senior editor
301 articole postate
Publica din 28 Septembrie 2012

Pe aceeaşi temă

04 Octombrie 2012

Vizualizari: 667

Voteaza:

Magia zborului 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

zborul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE