Zborul, ce frumusete!

Zborul, ce frumusete! Mareste imaginea.

MESAJUL Președintelui Ligii Aeriene Române, Filiala Cluj, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene
20 iulie 2020

În fiecare an, la 20 iulie, în luna lui cuptor, odată cu Praznicul Prorocului Ilie, Ocrotitorul spiritual al aviatorilor, Aviația Civilă și Statul Major al Forțelor Aeriene sărbătoresc Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Liga Aeriană Română, Filiala Cluj se alătură acestei frumoase tradiții aviatice, de a sărbătorii Ziua Aviației Române dimpreună cu Prorocul Ilie Tesviteanul, patronul spiritual al aviatorilor. Cu această ocazie, Liga Aeriană Română, Filiala Cluj adresează membrilor săi, partenerilor, colaboratorilor, susținătorilor simpatizanților și tuturor iubitorilor de zbor, gânduri înalte, cer senin, multă sănătate, multe bucurii, dorindu-le din suflet tot binele din lume. Vă informăm că în cinstea acestei mărețe sărbători am realizat primul număr al Revistei cultural-patriotice ”Chemarea Zborului”, on-line și tipărită, pe care o vom distribui membrilor, partenerilor și colaboratorilor.

Anul acesta, pe 17 iunie s-au împlinit 110 ani de la primul zbor din istoria aviației române, realizat de inginerul Aurel Vlaicu. Pe 17 iunie 1910, românul, inginerul, inventatorul, aviatorul, eroul și pionierul Aviației Mondiale, AUREL VLAICU a realizat primul zbor din istoria aviaţiei române. Avionul a fost conceput, realizat şi pilotat în România de Aurel Vlaicu, iar zborul a avut loc pe Dealul Cotrocenilor, în Bucureşti. Era primul „avion naţional” – avion realizat de un român pe pământul României. Deşi n-a zburat decât vreo 50 de metri la o înălţime de 3-4 metri, Vlaicu a fost peste măsură de bucuros: „Nici Alpii nu mi-i închipuiam mai înalţi ca înălţimea la care mă ridicasem eu. Fiindcă patru metri erau pentru mine un record care-mi consacra maşina. Zburasem şi aceasta era principalul”.

De Sfântul Proroc Ilie, de Ziua Aviației, adresăm mulțumiri și recunoștință tuturor celor care ne-au fost alături, dar și urări de bine și sincere felicitări tuturor celor care au contribuit, într-un fel sau altul, la împlinirea misiunii de cultură aviatică și patriotică a Ligii Aeriene Române, Filiala Cluj.

LA MULȚI ANI, AVIATORI, ORIUNDE VĂ AFLAȚI!

CER SENIN!

Președintele Ligii Aeriene Române, Filiala Cluj,
Comandor (r) Ștefan POPA
Cluj-Napoca, nr. 35 din 15 iulie 2020
 

Despre autor

Stefan Popa Stefan Popa

Senior editor
392 articole postate
Publica din 28 Septembrie 2012

Pe aceeaşi temă

23 Iulie 2020

Vizualizari: 306

Voteaza:

Zborul, ce frumusete! 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

zborul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE