Mesia Inviat nu refuza pe nimeni

Mesia Inviat nu refuza pe nimeni Mareste imaginea.

"Cat de repede si de usor ne poate mantui Domnul nostru! Intr-o clipita, pe neasteptate, pe nebagate de seama." Ne sopteste in fiecare dimineata poleita de har vocea Sfantului. Cat de usor ii este Cerului sa ne mantuiasca in amurgul zilelor noastre (sf. Ioan de Kronstadt). Mantuieste-ne, Preabunule, primeste-ne in Imparatie!

Neatinsul este Domnul milei, al dragostei, al iertarii, iar nu al chinuirilor. Pedeapsa e o consecinta a pacatului. Daca ne caim si credem in Inviere, Domnul ne primeste. Cu siguranta. Nu refuza pe nimeni. Veliar nu ne poate face nici un rau, decat daca mai gaseste ceva in noi de care sa se agate. De ce suntem irascibili, cata vreme suntem in cautarea Frumosului? De ce labirintizam, daca slujim Adevarului? De ce ne lamentam, daca ne pregatim de Inviere. Usa e deschisa. Sa nu o inchidem singuri.

Inviat-a Hristos si iadul a fost biruit! Inviat-a Hristos si raiul s-a deschis! Sa traim duhovniceste si sa nu mai fim mereu nemultumiti, invidiosi sau barfitori. O singura solutie avem pentru a dobandi pacea: rugaciunea fierbinte. Sa ne pazim inima de sagetile rautatii. In inima noastra se produce fie apropierea, fie departarea de Lumina.

Ne inaltam mintile si inimile catre Mesia Inviat prin rugaciune. Hristos este cu noi. Pana la sfarsitul veacurilor: nu suntem orfani. Sufletul nostru este o reflectare a chipului divin. Inviat-a Hristos si Lumina se oglindeste in inima noastra. Imbraca-ne cu dreptate, Doamne! Ne predam inimile Inviatului.

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
255 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

30 Iulie 2012

Vizualizari: 554

Voteaza:

Mesia Inviat nu refuza pe nimeni 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • andriesei florentinaPostat la 2011-05-01 03:03

    Cu adevarat,iubirea dumnezeiasca, nu poate refuza nimic,dar cine nu a cunoscut aceasta iubire, acela nu poate fi milostiv,nu poate fi în pace,linistit si cu bucurie în suflet. Pe deplin,hotarati si convinsi,noi trebuie sa iubim Mesia în chip deosebit cu dragoste si recunostinta spre a fi ocrotiti de parinteasca lui grija. Vedeti, cand plecam de acasa pentru un timp ne vine dor de casa noastra si de cei dragi, tot asa, adevaratul crestin simte dorul de a veni mereu în casa lui Dumnezeu si sa se roage, sa comunice cu EL. Deplina lasare a ta în voia lui Dumnezeu este singura cale catre slobozirea inimii.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE