Ne putem spovedi fara a tine post?

Ne putem spovedi fara a tine post? Mareste imaginea.

Sunt crestini care nu se spovedesc pe motiv ca nu au tinut post. In realitate, marturisirea pacatelor nu implica si obligatia de a posti in prealabil. Exista aceasta credinta ca la spovedanie trebuie sa ajungi numai dupa ce ai postit, pentru ca ea este strans legata de impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului. Dar nu trebuie sa ne spovedim doar cand dorim sa ne impartasim, ci ori de cate ori simtim ca sufletul nostru este ranit.

Se intampla adesea, ca din lipsa de cercetare a noastra, sa mergem la spovedanie si doar sa mentionam anumite caderi, fara cainta, parere de rau pentru greselile noastre inaintea lui Dumnezeu. Ori acest lucru nu aduce mult folos fiintei noastre.

Spovedania nu trebuie sa fie prezenta in viata noastra doar atunci cand dorim sa ne impartasim. Sfintii Parinti spun ca daca pacatuiesti in fiecare zi, in fiecare zi ar trebui sa te spovedesti. E ceva asemanator cu spalarea trupului. Esti murdar, te speli. Pe masura ca amani curatirea, trupul incepe sa miroasa foarte urat.

Asa se cuvine sa ne ingrijim si de suflet. Ori de cate ori l-am intinat, sa cautam sa-l curatim.

Sursa:CrestinOrtodox.ro

Pe aceeaşi temă

14 Iunie 2016

Vizualizari: 15103

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE