Primul crestin

Primul crestin Mareste imaginea.

Pe o colina de langa Ierusalim, Iisus Hristos Rabi (Invatatorul) Se inalta la cer. Un nor L-a luat de la ochii nostri. Ioan a botezat cu apa, noi insa vom fi botezati cu Duhul Sfant. Asa ne-a promis si stim ca fagaduinta Lui este dreapta. Venind Sfantul Duh peste noi, vom lua putere si vom fi martori ai Lui in Ierusalim si in toata lumea.

Doi barbati in haine albe ne incredinteaza de faptul ca Iisus Inaltat va reveni in slava. Nu ne indoim de acest lucru. Dumnezeu nu minte niciodata, nici ingerii Lui. Duhul Sfant ii umple pe apostoli de putere. Limbi ca de foc transforma frica in curaj, nestiinta in stiinta. Apostolilor le e frica sa iasa din casa. Sunt sanse sa fie arestati, biciuiti, batjocoriti, chiar rastigniti, pentru vina de a fi ucenici de ai Galileanului. Acesta este Fiul lui Dumnezeu. Dar si Cezarul de la Roma pretinde descendenta divina. Si romanii isi executa rivalii.

Pogorarea Duhului lui Dumnezeu schimba totul. Acum apostolii ies din casa, vorbesc tuturor oamenilor pe strazi despre Inviere. La Ierusalim , aglomerare de oameni. Toti au venit la sarbatoarea Cincizecimii. Diferite dialecte, diferite popoare. Toti cunosc toate limbile azi. Inteleg ce zice persanul. Capadocianul se intelege cu mesopotamiamul. Nordul Africii nu mai are probleme sa se inteleaga cu Frigia.

Pelerinii straini sunt uimiti. Cu cincizeci de zile in urma majoritatea dintre ei au mai batut aceste drumuri. Au vazut intunericul din Marea Vineri, cutremurul, catapeteasma templului rupta, mortii din cimitirul local inviati. Au auzit vestea ca Invatatorul a inviat. Este vreo legatura intre aceasta veste si vorbirea in limbi de acum? E de bine. E clar ca Dumnezeu Tatal lucreaza, ca nu suntem parasiti.

Pescarul Simon Petru vorbeste celor din cetate. Oamenii care vorbesc in limbi necunoscute lor pana acum nu au consumat vin, nu e nici efectul caldurii prelungite din aceasta tara desertica. Pur si simplu Dumnezeu se tine de cuvant. Acum se adevereste proorocia lui Ioil, care zice ca Duhul va veni peste noi, tinerii vor profeti, multe minuni se vor face si oricine va chema numele Domnului se va mantui.

Iisus Nazarineanul este adeverit intre noi de Dumnezeu prin puteri, prin minuni si prin semne, facute de Tatal prin El, in mijlocul nostru. Pe Acest pironit pe cruce, Tatal l-a inviat. A dezlegat durerile mortii, pentru ca nu putea fi tinut de ea. Simon Petru ne vorbeste despre Casa noastra. Imi zice ca trebuie sa ma pocaiesc. Adica, ce sa fac mai exact. Cand eram la Iordan, il auzeam pe Botezatorul zicandu-mi si el sa ma pocaiesc. Imparatia Tatalui este aproape.

Nu inteleg inca ce inseamna aceasta "pocainta" de care vorbesc Simon Petru si Botezatorul. Vreau sa mai raman in cercul acesta de oameni care se numesc intre ei sfinti. Vreau sa inteleg pocainta.

- Botezati-va, in numele lui Iisus Hristos, ne zice Simon Petru, tuturor celor adunati. Astfel, pacatele voastre vor fi iertate de catre Tatal.

Pacat? Sa mi se ierte "pacatul". Inseamna ce e ceva negativ, daca trebuie ca Tatal sa faca aceasta derogare si eu sa pot fi din nou impacat. Pana acum nu m-am gandit la pacat ca la ceva rau, ci mai degraba indiferent. Nu aveam timp sa analizez aceste aspecte.

- Veti primi darul Sfantului Duh. Mantuiti-va de acest neam viclean.

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
255 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 572

Voteaza:

Primul crestin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE