Prin glasul Bisericii, Iisuse, m-ai chemat si am venit

Prin glasul Bisericii, Iisuse, m-ai chemat si am venit Mareste imaginea.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in sedinta de lucru din 28 februarie 2013 a aprobat prin vot secret alegerea Preasfintitului Ciprian (Cezar Spiridon) Campineanul in scaunul vacant de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei, cu 41 de voturi din 47 valabil exprimate.

Ceremonia de intronizare a noului Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei va avea loc in Catedrala arhiepiscopala cu hramul Inaltarea Domnului, din municipiul Buzau in ziua de duminica, 10 martie 2013, dupa Sfanta Liturghie, ne informeaza Biroul de presa al Patriarhiei Romane.

Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, desi s-a nascut in comuna Suhulet din jud. Iasi la data de 19 aprilie 1965, anii tineretii i-a petrecut in Dobrogea, in Comuna Ciocarlia de jos, jud. Constanta.

In anul 1987 a absolvit Seminarul Teologic din Buzau, apoi in 1992 obtine licenta Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Studiile doctorale in teologie le urmeaza la Universitatea Aristotelica, Tesalonic, Grecia, obtinand titlul de doctor in anul 1997. Intre anii 1998 -1999 urmeaza Studii de bizantinologie si ecumenism la Bari, Italia, .

Dupa terminarea studiilor universitare din Bucuresti, spre uimirea rudelor si prietenilor, in 1992, intra in monahism la Manastirea Crasna, judetul Prahova. In perioada 1994 - 1998 a slujit ca diacon la "Noul Calcedon" din cadrul Mitropoliei de Edessa, Pella si Almopia - Grecia, perioada in care si-a perfectionat cunoasterea limbii grecesti, dar si o mare afinitate fata de comunitatea greceasca unde a slujit. De asemenea, in aceasta perioada a fost hirotonit preot de catre PF Hristodoulos, fostul arhiepiscop al Atenei si a toata Grecia, cu care a devenit un bun prieten. Intors in tara, a fost numit inspector eparhial in cadrul Sectorului "Biserica si Societatea" (1999 - 2000), iar apoi consilier patriarhal in cadrul aceluiasi sector (2000 - 2002).

In anul 2000 este hirotonit ieromonah, iar in 2 iulie 2002, este ales Episcop-vicar patriarhal, ocupand cel de-al treilea post de Episcop-vicar patriarhal cu titulatura "Campineanul", dupa ce in prealabil la 22 septembrie 2002, in biserica Sfantul Spiridon-Nou din Bucuresti avusese loc actul de hirotonire intru arhiereu a Preacuviosului arhimandrit Ciprian Spiridon.

Din scaunul de Episcop-vicar patriarhal a coordonat cele mai grele sectoare din cadrul Patriarhiei Romane: Cancelaria Sfantului Sinod si Relatii Bisericesti si Interreligioase, Comunitati Externe si Social- Filantropic.

Din anul 2009, este Secretarul Sfantului Sinod al B.O.R. si presedintele Comisiei Patristice a Patriarhiei Romane, membru in Comisia Mixta de Dialog Teologic intre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano-Catolica si membru in Conferinta Panortodoxa Pre-sinodala).

Scaunul arhiepiscopal de la Buzau a ramas vacant odata cu trecerea la Domnul, in dupa-amiaza zilei de 7 ianuarie 2013, a Vladicai Epifanie Norocel.

Imediat, dupa momentul intronizarii arhimandritului Ciprian Spiridon in cel de-al treilea scaun de Episcop-vicar patriarhal avea sa faca urmatoarea marturisire:

"in mintea mea staruia un singur gand, acela de a ma preda cu toata fiinta mea lui Dumnezeu spre slujire cu jertfelnicie a Bisericii lui Hristos. Mi-am zis atunci intru sine: Iata-ma, Doamne! Ma incredintez Tie cu toata inima si cu tot sufletul meu; ajuta-ma sa-mi port fara rusine crucea pe care mi-o pui acum pe umeri si sa implinesc cu vrednicie lucrarea, la care, prin glasul Bisericii, Tu m-ai chemat". Amin.

Asadar, credem ca in momentul intronizarii in scaunul de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei Preasfintitul Ciprian isi va spune intru sine: "Prin glasul Bisericii, Iisuse, m-ai chemat si am venit". Dumnezeu sa va inmulteasca talantul si sa va de-a putere Preasfintite Arhiepiscop Ciprian in noua misiune incredintata de Biserica. Amin.

Doamne ajuta!

Stefan Popa

.

Despre autor

Stefan Popa Stefan Popa

Senior editor
301 articole postate
Publica din 28 Septembrie 2012

28 Februarie 2013

Vizualizari: 1095

Voteaza:

Prin glasul Bisericii, Iisuse, m-ai chemat si am venit 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE