Pune-ti nadejdea in Domnul

Pune-ti nadejdea in Domnul Mareste imaginea.

Descoperă Domnului calea ta şi nădăjduieşte într-Insul, şi El va împlini. (Psalmi 36, 5)

Este de negândit ca Domnul să ne trimită încercări, necazuri şi griji care să întreacă puterea noastră de a le îndura. Nu există pe lumea asta poveri cu neputinţă de purtat!

Odată cu povara, Domnul dă destulă putere ca s-o purtăm; ea este grea, ne apasă, ne striveşte, uneori ni se pare că suntem istoviţi şi, în deznădejdea noastră, suntem gata s-o aruncăm de pe umeri, ori credem că nu vom putea îndura încercarea.

Experienţa vieţii creştine ne învaţă altceva. Punându-ne nădejdea în Dumnezeu, aşteptând de la El în fiecare zi şi putere, şi îndrumare, nu vom slăbi pe cale, ci vom duce până la capăt ceea ce n-am fi putut putut, bineînţeles, împlini cu propriile puteri: El va împlini pentru noi.

Să presupunem că avem de străbătut un drum greu, că avem de urcat un munte înalt, abrupt, inaccesibil. Ridicându-ne privirea obosită spre acel munte, la fiecare pas vedem numai obstacole şi primejdii - şi, într-adevăr, fără credinţă vie, neclintită, în Dumnezeu muntele acela ne-ar rămâne inaccesibil. Totuşi, dacă noi, dând uitării slăbiciunea noastră, neputinţa noastră, vom striga neîncetat către Dumnezeu cerând ajutor, vom birui, pas cu pas, şi piedicile, şi însuşi muntele. Ca înaripaţi, ne vom ridica la înălţimea dreptăţii dumnezeieşti, în strălucirea luminii Lui, acolo unde domnesc pacea desăvârşită şi bucuria fără sfârşit.

Nu vă descurajaţi pe cale! Domnul le dă celor smeriţi har. Milostivirea Sa nu s-a împuţinat, mâna Domnului nu este prea scurtă, ca să nu poată să izbăvească (Isaia 59, 1).

Lumina Lui nu se stinge; încredeţi-vă în El, şi vă va duce până la capăt. Cel ce a început în voi lucrul cel bun îl va duce la capăt până în ziua lui Hristos lisus (Filipeni 1,6).

Fragment din cartea "Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu. 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului", Editura Sophia

Cumpara cartea "Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu. 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului"

 

Pe aceeaşi temă

09 Aprilie 2021

Vizualizari: 564

Voteaza:

Pune-ti nadejdea in Domnul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE