Singuratate in noaptea de Anul Nou

Singuratate in noaptea de Anul Nou Mareste imaginea.

Un sfat pentru cei singuri

Am 15 ani de singuratate, am trecut si eu prin cea ce scrie in articolul citit. Intr-adevar, noaptea de trecere dintre ani aste cel mai deprimant moment pentru o persoana singura, indiferent tanara sau in varsta, dar am descoperit cel mai bun si frumos de a trece dintr-un an in altul, eu de mai multi ani in seara de revelion, dupa ce am terminat toate lucrurile pe la bucatarie, fac o baita, ma imbrac frumos si la ora 10:30 plec la biserica. Acolo imi fac o dare de seama, imi revizui ce am facut tot anul, bun sau rau, ma rog Domnului sa mi le ierte, fac cateva rugaciuni de parere de rau, ca nu am fost chiar cum ii placea lui Dumnezeu in cursul anului, apoi Ii multumesc pentru toate si trec la dorinte pentru anul ce vine. Doamne ai grija de copii mei, de lumea-ntreaga si asa mai multe ma rog pentru mine sa fiu mai buna, mai credincioasa si asa vine preotul la 11.00 si incepe slujba de trecere dintre ani se face ora 12.30 se termina slujba si ma intorc acasa (parca cu un cos de bunatati) au trecut acele ore in care omul singur plange, vin acasa, mananc ceva putin si ma culc si dimineata ma pregatesc de biserica si iaca a trecut noaptea de anul nou care pentru cei singuri este dureroasa.
Ia ancercati acest lucru cei singuri si veti vede ca este chiar frumos. Va doresc tuturor o trecere dintre ani minunata.

"Singuratatea este eroica si fapta cea mai grea.”

25 iunie 2010
06:58

Rozalia

Cred si am convingerea puternica ca perspectiva crestina a Revelionului sau a Anului Nou ar trebui sa fie altfel. Sarbatoarea aceasta de la cumpana dintre ani sa ne prinda intr-o „hora” comunitara a familiei lui Iisus.

Anul Nou este o ocazie prielnica de a ne verifica relatia cu Dumnezeu si climatul comunitar. Sarbatoarea aceasta ar trebuie sa fie de natura personala, sa ne introduca intr-o stare de reflectare asupra evenimentelor din anul precedent. Un moment de meditatie si evaluare obiectiva, scrupuloasa a actiunilor noastre bune si rele asa cum au fost ele in realitate.

Anul Nou trebuie sa fie un moment in care sa ne reevaluam viata din punct de vedere spiritual, comunitar, familiar, profesional.

Ma fascineaza modul in care sarbatoresc evreii sarbatorile. Ei stiu ca orice sarbatoare are un mesaj specific. Nu degeaba evrei cand sarbatoresc cumpana dintre ani suna de 100 ori din shofar (corn de berbec). Aceste 100 de sunete impresionante in cele doua zile a Anului Nou au scopul de a trezi in mod simbolic natiunea la refectie, la veghere de a deveni in anul care vine mai buni si mai sfinti.

Aceste sunete suna trezire pentru ca an dupa an trece si unul din cele doua evenimente se apropie, pentru uni poate fi venirea Domnului iar pentru alti poate fi suprema excludere - moartea insasi.

Pentru oricare dintre aceste evenimente trebuie sa fim pregatiti. Ar trebuie sa facem din sarbatoarea aceasta un eveniment al schimbarilor in bine si sa pornim intr-un spirit de optimism in Anul Nou care abia incepe.

Marele carturar roman Nicolae Iorga spunea: „Taina existentei umane nu sta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti.” Oare ce ne-ar putea motiva sa sarbatorim asa cum doreste Mantuitorul nostru iubit?

Despre autor

putincredincioasa putincredincioasa putincredincioasa putincredincioasa

Colaborator
4 articole postate
Publica din 25 Iunie 2010

31 August 2010

Vizualizari: 953

Voteaza:

Singuratate in noaptea de Anul Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE