Sinuciderile din viata cotidiana

Sinuciderile din viata cotidiana Mareste imaginea.

Pe 27 aprilie 2010 trebuia sa iau metroul de la serviciu pentru a veni acasa, ca de obicei, insa metroul nu circula pentru ca cineva s-a sinucis, aruncandu-se pe sina de tren.

Plang, deplang sufletul omului care s-a sinucis, ma doare sufletul pentru suferinta lui, pentru suferinta rudelor sau celor care vor plange dupa el. Ma doare sufletul pentru ingerul lui pazitor care nu l-a putut opri si l-a privit murind. Ma doare sufletul pentru persoana care l-o fi vazut aruncandu-se pe sina si pentru conducatorul metroului care poate la noapte sau o viata intreaga va visa urat si se va simti bantuit de imaginea tanarului sinucigas.

Doamne fereste !

Sinuciderile curg in lant dupa ce mass media mediatizeaza o singura sinucidere, de parca cei care isi doresc moartea primesc vestea sinuciderii unei alte persoane ca pe un act de curaj si isi spun “el a putut , pot si eu!” si isi curma viata. Acum cateva saptamani o tanara fotomodel s-a sinucis, avea pana in 25 de ani, iar cel care s-a sinucis la metrou avea 25, pare-se. As fi vrut sa ii cunosc inainte de a incerca sa comita crima, caci poate l-as fi putut intoarce de la decizia lui. As fi vrut ca toti sa spuna ce au pe suflet pentru ca Dumnezeu sa le aduca in cale salvarea.

La diferenta de cateva zile, pe 5 mai 2010 o alta stire a fost postata pe internet, cu o alta persoana care s-a sinucis, un epidemiolog.

Suferintele sunt date omului pentru curatirea sufletului lui. Indiferent de suferinte, Iov nu s-a sinucis, ci a indurat si s-a rugat Lui Dumnezeu cu credinta, iar in final credinta i-a fost rasplatita. Dar generatiile actuale nu mai cred in Dumnezeu cum ar trebui, sau saracele nu au avut circumstantele adecvate pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu si voia Lui. Si nu mai exista nici rabdarea necesara indurarii. Cu credinta in Dumnezeu, totul se rabda, si suferinta este dulce cand stii ca prin suferinta devii partas macar intr-o mica parte suferintei Lui Iisus care a patimit mult mai mult ca tine.

Fiecare om are gradul lui de suportabilitate, intr-adevar si poate fiecare considera ca suferinta lui este cea mai mare si ca este insuportabila. Dar trebuie sa ne ducem crucea, indiferent cat de grea este, asa cum Iisus a dus o cruce incomparabil mai mare si mai grea decat a noastra. Se spune ca odata un om care era satul de viata, nemultumit de greutatile vietii a visat ca era pe un camp cu multe cruci si Dumnezeu i-a zis sa aleaga ce cruce vrea el de pe acel camp, ca voia sa aiba o viata mai usoara. ASadar omul a ales cea mai mica cruce de pe acel camp, a zis “Pe-asta o vreau, cea mai mica, cea mai usoara viata dintre cele mai grele”Iar Dumnezeu i-a zis “Pai asta e crucea ta omule, asta cea mai mica dintre toate, cea mai usoara, este a ta!” Fiecare crede ca are viata foarte grea, dar este foarte usoara in comparatie cu altii. Viata ne-a fost data pentru a o trai, pentru a ne folosi duhovniceste de ea! asadar datoria noastra este sa o ducem pana la capat, capat care doar Dumnezeu va decide unde este, nu liberul nostru arbitru.

Sinucigasii au impresia gresita ca renuntand la viata pe pamant, scapa de durere, nestiind ca pe lumea cealalta chinurile indurate vor fi mult mai mari, din cauza gestului pe care l-au facut:de a pune capat vietii insuflate de Dumnezeu. Cu totii stim vorba :nu ai dreptul sa iti iei viata pe care Dumnezeu ti-a dat-o, doar El are dreptul sa ti-o ia. De aceea, urarea facuta sinucigasilor ”odihneasca-se in pace” mi se pare inutila, caci nu cred ca se odihnesc in pace pe lumea cealalta, ci dimpotriva sunt mai nefericiti, mai suferinzi decat pe lumea asta, lume la care au renuntat.

Sinucigasii sunt oameni care nu cunosc voia Domnului, care nu inteleg ca totul este spre binele lor si ca totul este de la Dumnezeu pentru ca ne iubeste si ne vrea binele. As vrea ca la TV, in locul anunturilor de genul “consumati 2 litri de apa pe zi si excesul de sare, zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii” (principii pe care le stie oricine, dinainte sa apara la tv) sa scrie ceva de genul “Suferinta este de la Dumnezeu pentru spalarea pacatelor, imbratisati suferinta fericiti, caci ea va va aduce mantuirea, fericirea si raiul. Cu cat viata este mai lunga , cu atat sansele de curatire sunt mai mari. ” In fine trebuie sa ma mai gandesc la cum ar trebui sa sune anuntul... chiar daca nu va fi la tv vreodata, dar cine stie?

Sinucigasii sunt oameni sensibili, pe care demonii, cei cu coarne ii sensibilizeaza la maximum, ii lovesc acolo unde stiu ca ii doare si le induc ganduri ca viata nu mai are rost si ca moartea este scaparea. Moartea este condamnare la infern. Viata pe pamant era rai in comparatie cu ceea ce urmeaza dupa sinucidere.

Cred ca moto-ul “Bucurati-va de viata!” se refera exact la asta :sa ne bucuram cat mai suntem in viata, caci faptul ca suntem pe pamant inseamna ca mai avem sanse sa ne curatim de pacate, sa ne mantuim. Asadar fratilor, bucurati-va de viata curata!

Astazi interpreta de muzica usoara, Madalina Manole, si-a curmat viata . Din ce motive doar Dumnezeu stie. Unii spun ca avea cancer si ca suferea cu gandul ca avea sa moara. Parintele Arsenie Boca spune ca cei care mor de cancer, se mantuiesc, caci daca despartiti cuvantul "cancer" in "ca-n cer" reiese ca cei care sufera de aceasta boala vor ajunge in CEr, adica in Rai, cu alte cuvinte se mantuiesc. Indiferent de ce boala ne da Dumnezeu, ea are rostul ei, trebuie sa o ducem , sa ne ducem crucea , asa cum si Iisus a dus crucea pentru noi, nu pt El, caci El nu avea nevoie sa Se mantuiasca. Pentru noi a facut-o, iar unii renunta cu lasitate, din comoditate la ea.

Imi pare atat de rau ca nu am vorbit cu acesti oameni inainte de a se decide sa isi curme viata. Doamne scoate in calea tuturor potentialilor sinucigasi pe omul potrivit care sa ii intoarca de la decizia lor, de la gandurile lor lase! Doamne ajuta-ma si pe mine sa fiu instrumentul Tau spre a salva vieti din mana demonilor.

Parintele Arsenie Boca spune "Omul are minte si daca te tot duci dupa pacate, te intuneci la minte, slabesti dinspre Dumnezeu si la necaz vine satana si-ti arunca streangul la gat ca sa castige total. Biserica e oprita a se ruga pentru cei ce cu voia lor s-au dat satanei. Si atunci in loc sa zici "Doamne ajuta-ma" iti umbla prin cap ganduri sa te omori, sa te pierzi, sa nu te mai poata scapa nici sfintii Lui Dumnezeu".

Scriu aceasta pentru ca poate intr-o zi cineva indurerat, disperat, va da “accidental” peste el si citindu-l se va razgandi. Dumnezeu scoate in cale fiecarui om persoana potrivita, cartea sau evenimentul potrivite pentru a-l salva. Regret ca acest om nu a vazut salvarea oferita de providenta. Dumnezeu sa il ierte! daca o va face, doar El stie. Doamne-ajuta!

Ana-Maria Lupu

Despre autor

Ana-Maria Lupu Ana-Maria Lupu

Colaborator
25 articole postate
Publica din 15 Iulie 2010

24 August 2010

Vizualizari: 1204

Voteaza:

Sinuciderile din viata cotidiana 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Vali CostinPostat la 2010-09-26 15:11

    Cred ca multe din aceste decizii nefericite sunt luate din motivul imposibilitatii persoanei de a-si castiga existenta. Si sunt datorate in parte sistemului de invatamant dar si lipsei educatiei crestine. Nu mai imi amintesc unde am citit ca prin Australia, Africa de Sud, programele sunt mai simple , iar sportul ocupa chiar 6 ore pe saptamana. Asa incat invatacelul sau studentul cand a terminat cu scoala are un tonus bun, iar daca nu gaseste de lucru in domeniul in care a fost pregatit poate face si munca fizica. Pe de alta parte se afirma ca oamenii cu educatie crestina sunt mai rezistenti la loviturile vietii. Eu as spune cu viata crestina, nu doar cu educatie.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE