Spovedania este cheia raiului. Cine se poate spovedi?

Spovedania este cheia raiului. Cine se poate spovedi? Mareste imaginea.

In Biserica noastra Ortodoxa exista invatatura ca fiecare om, de la varsta de 7 ani, are pacate personale deci, trebuie sa se spovedeasca.

Unii se-ntreaba: ce pacate poate sa aiba un copil?

Dar, daca injura de mic si nu este oprit, ce va face cand va fi mare?

Sau daca fura lucruri marunte, chiar daca sunt marunte ,furtul in sine este o fapta grava, si nu este oprit si mustrat la timp, cand va fi mare poate fi prea tarziu etc.

Copiii primesc cea mai puternica educatie la Sfanta Spovedanie si in plus lucreaza Duhul Sfant peste ei prin aceasta Taina.

Fiecare crestin ortodox botezat de la 7 ani in sus, trebuie sa se spovedeasca ptr a primi dezlegare si iertare de pacate si ptr a primi harul Duhului Sfant.

Toti suntem egali si toti trebuie sa ne spovedim de la vladica la opinca, de la cersetor pana la savanti sau conducatori de state. Cu sufletul toti suntem egali inaintea lui Dumnezeu.

Unii ajung sa fie spovediti,altii nu mai apuca.

Spovedania contribuie la vindecarea arborelui genealogic.

Fiecare om se trage dintr-o familie,iar mai multe familii apropiate ca grad de rudenie formeaza un neam. Fiecare neam are un arbore genealogic.

Pacatul se transmite de la tata la fiu;ori acel pacat netratat macina si roade in toti membrii familiei.

Cum se spune in popor?

- ”Li s-a cam pierdut neamul.”

Adica, pacatul mostenit in familie si netratat cu Tainele Bisericii a facut ravagii.

Dupa cum medicina recunoaste transmiterea caracterelor de la tata la copil,tot astfel religia recunoaste transmiterea pacatelor de la parinti la copii.

Bineinteles, ca acest arbore genealogic difera de la neam la neam. Dupa cum un arbore este sanatos si da nastere altor ramuri sanatoase, dezvoltandu-se f frumos, tot astfel se intampla si intr-un neam care este credincios, cu frica lui Dumnezeu si naste alte ramuri sanatoase si credincioase.

Observam la unii arbori cum incep sa le apara cate o ramura uscata,dupa aceea altele si altele,incet,incet,iar la un moment dat se usuca definitiv, deoarece nu l-a ingrijit nimeni.

Cei ce sunt casatoriti si au copii,trebuie neaparat sa se spovedeasca, sa se curete de pacate pt a nu transmite copiilor lor. Sa aiba constiinta impacata ca fii lor nu sufera ptr pacatele parintesti.

Observam cum foarte multi copii se nasc bolnavi si in cele mai multe cazuri copiii se nasc bolnavi datorita pacatelor parintilor care nu le-au spovedit si n-au primit dezlegare de ele.

Fiecare membru al unei familii care nu se marturiseste este o ramura uscata din arborele genealogic al neamului sau.

Pt vindecarea arborelui este unicul remediu - SPOVEDANIA - deoarece aici sunt: curatirea,tratamentul si vindecarea.

Primeste energia harului Duhului Sfant prin punerea mainilor preotului,fara preot si puterea lui sfintitoare nu putem trai o viata crestina sau daca o traim suntem ofiliti duhovniceste,traim inconstienti, in irealitate si neadevar. 

Si alta cale si adevar nu exista decat in Sfanta Biserica si cum suntem in post,o perioada particulara dar nu si conditionata, caci omul poate sa se spovedeasca si atunci cand simte nevoia, sa folosim spovedania ca pe o cheie ptr a deschide usa pazita a Raiului.

Daca spovedania s-a savarsit cu toata sinceritatea si cu toata cainta, acela poseda Cheia Raiului si-si poate permite a intra; Duhul Sfant, chemat de preot, vindeca si curata sufletul crestinului dandu-i frumusete si sanatate ingereasca.

Toata lumea, constient sau mai putin constient se ingrijeste de trup aplicandu-i fel de fel de terapii,insa sufletului, care-i vesnic, din pacate, nu i se acorda terapiile necesare sanatatii vesnice.

Intrebarea pusa lui Dumnezeu prin duhovnic: ce sa facem mai departe? Aceasta intrebare in duh este f importanta si putem cu mila lui Dumnezeu sa obtinem un raspuns de disciplinare a vietii. Daca Dumnezeu vede ca-l intrebam cu toata sinceritatea si cainta, nu numai ca ne da raspunsul adevarat ci ne da si puterea pt a-l realiza.

Totul depinde de starea nostra interioara si de credinta care o avem.Bunul Dumnezeu tot timpul ne asteapta sa ne intoarcem la EL, DORESTE F MULT INTOARCEREA NOASTRA, numai ca noi trebuie sa fim constienti de aceasta dorinta a lui Dumnezeu pt binele nostru.

Cand simtim o liniste si o bucurie sufleteasca de impacare, cand simtim o usurare incat, parca poti zbura, parca te simti intr-o alta lume, este un semn ca Dumnezeu te-a iertat.

Indiferent de civilizatie, stiinta sau tehnica, cu pacatele sau virtutile lui, a ramas acelasi.Pacatul este o infidelitate si o nedreptate fata de Dumnezeu. A existat de cand este omenirea, exista si va exista cat va dura omenirea.

Nici un om nu poate sa spuna ca nu stie ce este si ce nu este un pacat. Fiecare avem constiinta morala, care nu este decat glasul lui Dumnezeu in om si care ne spune totdeauna cand facem un lucru daca e bine sau rau. Daca ascultam de aceasta constiinta morala si Dumnezeu ne va feri de pacat.

Pacatul facut azi de fiecare ins in parte se rasfrange asupra familiei, casei, copiilor, gospodariei etc...deci are urmari grave asupra tuturor. De aceea cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea sa calatoreasca.

Florentina

Despre autor

andriesei florentina andriesei florentina

Colaborator
44 articole postate
Publica din 30 Decembrie 2010

31 Iulie 2012

Vizualizari: 2945

Voteaza:

Spovedania este cheia raiului. Cine se poate spovedi? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE