Telegrama de pe front

Telegrama de pe front Mareste imaginea.

Departati de Iubire, ne afundam in intuneric. Am lovit icebergul si ne certam pentru barcile de salvare. Chiar si acum, scriem prescurtat numele lui Dz. Primim o telegrama de pe front: Evanghelia. Suntem anuntati ca un Miel S-a adus jertfa nevinovata pentru omenire. Ingerul ne avertizeaza: "Daca nu veti crede in caldura Lui, veti ingheta. Nu e o amenintare, ci o rugaciune: Veniti de primiti caldura Lui. Dezertati de pe frontul patimilor. Fiti liberi, cautati pacea."

Chipul vostru schimonosit e de nerecunoscut, mai scrie in telegrama. Va certati pentru cartofi si mere, va imbuibati cu miei si capre, ati uitat de Sarbatoare. Reveniti-va. Sfarsitul sa nu va prinda invrajbiti. Zeul viselor efemere sa nu va mai prosteasca. Cautati lumina.

Uniforma voastra obligatorie e candela aprinsa; altfel, sunteti judecati pentru tradare. Nu mai candidati la presedentii de comisii si directorate bugetare folosind mijloacele zeului viselor efemere. Nu va riscati eternitatea pentru o picatura de o secunda. Nu va consumati energia in elanuri indecente.

Ingerul pleaca. Noi nu suntem in stare sa raspundem telegramei. Suntem costernati. Nu stim primi Vestea. Atunci, parintele Arsenie raspunde in locul nostru: "Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca nu ne dam seama ce nedesavarsiti suntem, cat esti de aproape de sufletele noastre si cat Te departam prin micimile noastre, ci lumineaza lumina Ta peste noi ca sa vedem lumea prin ochii Tai, sa traim in veac prin viata Ta, lumina si bucuria noastra."

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
255 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

01 August 2012

Vizualizari: 465

Voteaza:

Telegrama de pe front 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

front telegrama mesaj

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE