The Pursuit of Happyness - In cautarea fericirii

The Pursuit of Happyness - In cautarea fericirii Mareste imaginea.

The Pursuit of Happyness - In cautarea fericirii

"The Pursuit of Happyness” este un film realizat dupa un caz real. Rolul principal, Chris Gardner, incepand ca agent de vanzari la domicilui, trece prin toate greutatile materiale si incercarile sufletesti, pentru a ajunge in cele din urma agent de bursa (broker). Toata actiunea se petrece in jurul celor doua personaje (tata si fiul), unite intr-o dragoste miscatoare.

Filmul, al carui titlu s-ar traduce mai degraba „In urmarirea fericirii”, decat „In cautarea fericirii”, se arata a fi o adevarata lectie de paternitate, de dragoste, de rezitenta si de supravietuire, intr-o lume in care sprijinul material din partea celor din jur este ceva complet necunoscut.

Filmul nu infatiseaza nici o scena necuviincioasa.

Filmul a fost turnat in anul 2006, sub regia lui Gabriele Muccino si scenariul lui Steven Conrad, dupa memoriile scrise ale lui Chris Gardner, tiparite cu ajutorul editorului Quincy Troupe. Filmul a fost difuzat pentru prima oara in ziua de 15 decembrie 2006, de catre Columbia Pictures, premiile neintarziind sa apara la scurta vreme.

The Pursuit of Happyness - In cautarea fericirii

The Pursuit of Happyness - In cautarea fericirii

Chris Gardner este un tata care intampina o serie de greutati in a-si intretine familia. In anul 1981, in orasul San Francisco, Chris Gardner investeste toate economiile familiei in scanare pentru densitatea oaselor, aparate medicale portabile, mult mai scump, insa si mult mai bun decat traditionalele aparate de facut radiografii. Investitia va lasa insa de dorit, datoriile crescand, iar venitul lasandu-se asteptat.

In ciuda tuturor eforturilor lui de a rezista din punct de vedere financiar, sotia lui va renunta totusi la asumarea greutatilor de zi cu zi, parasindu-l atat pe el, cat si pe baietelul lor de cinci ani, Christopher.

Slujba de vanzator la domicilui de aparatura medicala se arata a fi din ce in ce mai paguboasa, eforturile imense si timpul investit nefiind cu nimic raspaltite. In cele din urma, Chris va face tot posibilul spre a obtine o slujba mai buna. Dragostea lui fata de fiul sau il va motiva atat de puternic, incat nimic nu ii va sta in cale spre a invinge toate piedicile care ii vor iesi in cale.

Intr-o zi, in drum spre casa, Chris se intalneste in masina cu un manager instarit, care se chinuia sa rezolve un cub Robik. Intrand in vorba, Chris va lua cubul Rubik, pe care il va rezolva foarte rapid. Impresionat de aceasta, managerul il invita pe Chris sa se inscrie la un curs de marketing, urmand a primi mai apoi o slujba foarte bine platita. Plata urma insa abia la angajare, iar nu in perioada de proba si in timpul cursului, iar angajarea era sansa unuia singur din toti cei inscrisi la curs.

Cu greu el va reusi sa fie prezent la stagiul de pregatire, organizat de o mare firma de agenti de bursa. Astfel, el va lucra cateva luni fara plata, in speranta ca mai apoi sa poata ramane angajat. Cu toate ca nimeni nu ii dadea nici cea mai mica sansa, tatal iubitor se va stradui din rasputeri spre a-i oferi fiului sau o viata mai buna, pentru aceasta el necrutandu-si nici cea mai mica putere ramasa.

Chiar in cele mai grele momente ale cursului de marketing, cei doi sunt dati afara din camera unde stateau cu chirie, din cauza datoriilor. Noptile se vor dovedi adevarate examene ale vietii, un loc in adaposturile sociale fiind si el extrem de greu de obtinut. Desi aproape deznadajduit, el se va imbarbata singur, pentru a nu-l descuraja si pe fiul sau.

Deznadejdea si descurajarea par a ramane deci singura solutie !

Nu insa si pentru un tata care isi iubeste fiul mai mult decat pe sine.

Minunea se petrece. Chris va obtine singurul loc acordat de firma de brokeri, in urma unei testari foarte aspre a tuturor candidatilor. Ajung broker, Chris isi va deschide chiar si propria firma. Dupa oarecare perioada, el va ajunge multimilionar.

Teodor Danalache

The Pursuit of Happyness - In cautarea fericirii

Despre autor

Filme Crestine Filme Crestine

Editor
17 articole postate
Publica din 10 Februarie 2011

31 Iulie 2012

Vizualizari: 4259

Voteaza:

The Pursuit of Happyness - In cautarea fericirii 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE