Un loc binecuvantat de Dumnezeu

Un loc binecuvantat de Dumnezeu Mareste imaginea.

Tanarul preot roman Antonie Cumpata s-a stabilit de mai multi ani in Ucraina, intr-o localitate din regiunea Odesa, unde cu vrednicie desfasoara o activitate pastoral-misionara deosebit de frumoasa si rodnica in randul credinciosilor ucraineni si romani. Dupa ce a ridicat o minunata biserica cu hramul “Nasterea Maicii Domnului” la Baytali si dupa ce a pus bazele unui asezamant pentru copii orfani, preacucernicul parinte Antonie isi indreapta eforturile spre ridicarea unei manastiri.

Parintele Antonie Cumpata

Zilele trecute la Baytali au venit oaspeti de seama. IPS Agafanghel, Mitropolitul de Odessa si Izmail, a efectuat o vizita canonica in raioanele de nord ale regiunii Odessa. A liturghisit la catedrala ”Sfantul Cneaz Aleksandr Nevski” din orasul Ananiev. A sfintit locul pentru constructia unei noi biserici in cinstea icoanei Maicii Domnului "Poceaevskaya" in satul Saltanovka din raionul Liubashovka. A vizitat si satul Baytali din raionul Ananiev unde slujeste preotul roman Antonie Cumpata. Aici , Vladica Agafanghel a slujit un Te-Deum si a binecuvantat fundatia pentru prima cladire de chilii a viitoarei manastiri de maici.


Un loc binecuvantat de Dumnezeu

Mitropolitul Agafanghel a adus in dar Bisericii Maicii Domnului din Baytali o racla cu multe particele de sfinte moaste ale unor sfinti rusi. Printre acestea se afla insa si o particica a unui sfant mucenic necunoscut de la Aiud. Ca raspuns la cuvintele calde ale Mitropolitului, preotul paroh a inmanat Vladicai in dar o icoana a Sfantului Serafim de Sarov si o icoana a familiei martire a Tarului Nicolae al II-lea.


Un loc binecuvantat de Dumnezeu

O multime de credinciosi a mers in procesiune pe drumul crucii pana la izvorul tamaduitor situat in apropiere, pentru a se scalda in apa sfintita. IPS Agafanghel a mentionat ca acest loc este binecuvantat de Dumnezeu si ca multa lume va primi ajutor duhovnicesc venind aici pentru rugaciune, spovedanie si reculegere.

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 850

Voteaza:

Un loc binecuvantat de Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • georgiana daniela barbuPostat la 2010-10-02 12:19

    foarte frumos

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE