Vreau sa intru in Imparatie

Vreau sa intru in Imparatie Mareste imaginea.

Ce iti dovedeste Invierea? Te intereseaza acest subiect? Cred ca tu nu cauti intrebari, ci e mult mai posibil sa fii fascinat de explorarea raspunsurilor. Foarte greu vei gasi intr-o revista "moderna" pentru tineri dezbatuta aceasta tema. Poate nu te intereseaza cum nu te doare capul de Vanuatu (complex de insule din Oceanul Pacific), pentru ca sunt chestii despre care nu ai auzit.

Poate parintii tai au joburi obositoare si nu ti-au zis nimic despre ceva ce si ei stiau prea putin. La biserica poate nu prea mergi din aceleasi considerente; acolo ai fi putut auzi vorbindu-se pe aceasta tema. La ora de religie poate esti prea ocupat sa repeti lectia la alta materie, la care ai extemporal. La inmormantari in familie ai mai fi putut auzi despre inviere, dar erai prea trist. in noaptea de Pasti, te-ai bucurat poate de alte lucruri.

Iti scriu aceste randuri pentru a iti da un impuls. Mergi prin viata, dar nu stiu daca e drumul cu Hristos, catre o destinatie clara. Diminetile sunt unice; nu sti cum va evolua ziua aceea.

Suntem prea slobozi la gura si prea ne enervam din nimic. Exista metode de transfer ale injuraturii. in epoca, francezii erau sfatuiti sa zica "Jarnicoton” ("Ma lepad de Coton”, duhovnicul regelui), in loc de "Jarnidieu” ("Ma lepad de Dumnezeu”). In loc sa blestemam, putem binecuvanta. In loc sa trimitem pe cineva in iad, putem lauda Neatinsul: "Manca-v-ar Raiul”, "Maica Domnului sa te ocroteasca”, "Binecuvantati si iertati.”

Vreau sa intru in imparatie. Acesta este primul pas: vointa. Cum pot face asta, oare reusesc singur? Voi apela la Cel pentru Care nimic nu este imposibil si sigur nu voi esua in acest mod in tentativa mea de a accede spre Neatins. Aud cuvintele mesianice care imi reamintesc ca nu orice canta "Doamne, Doamne" va ajunge Acolo. E greu de acceptat ca exista posibilitatea sa fii refuzat. Cred ca exista doua pericole care pot aparea in momentul intrarii in imparatie: usa este stramta si usa este inchisa.

Unii aleg Jack & Jackie (bautura si femei), altii prefera Jacob (scara cereasca). Tu?

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
255 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 558

Voteaza:

Vreau sa intru in Imparatie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE