Date istorice

Date istorice Mareste imaginea.

Date istorice

Vorbind  despre vechii mexicani, trebuie sa stim ca este vorba de mai multe popoare ale Americii Centrale, care au avut doua centre culturale principale, unul in peninsula Yucatan si altul in Mexic.

 

Centrul cultural Yucatan, reprezentat prin rasa Maya, a dat in secolele I-VIII d. Hr. arhitecti de mare valoare, constructori ai unor uimitoare cladiri, ornamentate cu sculpturi si basoreliefuri.

Celalalt centru cultural, cel mexican, a suferit o serie de miscari de populatii. In decursul timpului Mexicul a fost populat de diverse triburi. Cele mai importante triburi sunt: maya si aztec. Aztecii venind dinspre nord-vest, s-au azezat in regiunea Mexicului prin secolul al XIII-lea, stabilindu-si capitala in actualul Mexico. De aici, timp de doua secole, pana  la venirea spaniolilor, si-au intins stapanirea peste intreg continentul central, formand un puternic stat sclavagist timpuriu.

 

Datorita amestecului de locuitori, acest stat prezenta insa aspectul unor izbitoare contraste: o civilizatie materiala si spirituala foarte evoluata si unele dintre obiceiurile cele mai barbare.

 

Pe aceeaşi temă

19 Iulie 2012

Vizualizari: 1927

Voteaza:

Date istorice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE