CANONICON la Covasna !!!

CANONICON la Covasna !!! Mareste imaginea.

 CANONICON la Covasna !!!

(Canonicon, expozitie itineranta de fotografie religioasa
Autor Dan Mihalcea )
 
Marti 15 aprilie 2014 in Sala de Expozitii a Casei Orasenesti de Cultura Covasna a avut loc vernisajul expozitiei itinerante de fotografie religioasa a regizorului de film Dan Mihalcea din Bucuresti.

Expozitia a cuprins 20 de lucrari, 84/60 cm. Maniera de lucru este clar-obscur si detaliu. Fotografiile reprezinta o selectie dintr-o serie de fotografii pe care autorul le-a realizat in decursul a 4-5 ani in pelerinajele pe care le-a facut la manastirile din tara.

Canonicon

Organizatorii au fost Asociatia Cultural Crestina Justinian  Teculescu din Covasna si  Matei Schinteie iconar si fotoreporter pentru Stiriortodoxe.ro si revista Lumea Credintei, iar partener a fost Casa Oraseneasca de Cultura Covasna.

Canonicon la Covasna

Cuvantul de deschidere a fost facut de doamna Konnat Rita referent la Galeria de Arta din Covasna. Primul care a prezentat autorul fotografiilor a fost Pr. Ioan Ovidiu Maciuca de la biserica „ Inaltarea Domnului” din Covasna si presedinte al Asociatiei Cultural Creștine „Justinian Teculescu”. Acesta a prezentat pe scurt cariera artistica a regizorului si artistului fotograf Dan Mihalcea si a vorbit despre semnificatia simbolurilor crestine, a postului  si a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos. La final a recitat o frumosa si emotionanta poezie din repertoriul propriu, Parintele Ioan Ovidiu Maciuca fiind un binecunoscut poet crestin. A urmat la cuvant domnul dr. Mihai TOZLOVANU, vicepresedinte al A.C.C.J.T. Covasna care a dus greul organizarii expozitiei cu sprijinul lui Matei Schinteie organizator si a profesoarei  Florentina Teca membra a asociatiei.

Canonicon

Prezentatorul evenimentului Matei Schinteie a improvizat un interviu in direct in fata  publicului spre surprinderea si deliciul audientei. 

Momentul artistic a fost asigurat de tanarul si talentatul rapsod Alexandru Baciu din Covasna care a incantat sala cu doua pricesne care au uimit publicul prin emotia creata. 

Canonicon la Covasna

La final artistul fotograf Dan Mihalcea a primit din partea Asociatiei Cultural Crestina Justinian  Teculescu o diploma de excelenta, o carte cu personalitatile orasului Covasna si alte publicatii informative despre zona mai ales ca pe parcursul sederii aici s-a discutat ca se doreste realizarea unui film documenter profesionist despre marele episcop Justinin Teculescu si despre viata si traditile voinestenilor covasneni. Alaturi de marele public au fost prezenti si oficialitatile locale in frunte cu primarul orasului Covasna dl. Thiesz János, consilierii locali Nicolae Enea si Kopacz Levente, comandantul politiei statiunii Covasna dl. Ciurea Emil, Pr. Protopop de Sf. Gheorghe Bercu Ioan, Pr. Cristian Vlad Irimia, Pr. Anthonio Crisitan Pitrinjel, Preotul reformat Balogh Zoltán si Prefectul judetului Covasna dl. Marius Popica.

Canonicon la Covasna

Parteneri media:
CONDEIUL ARDELEAN,  MESAGERUL DE COVASNA,  STIRIORTODOXE.RO,  CRESTINORTODOX.RO, RADIODOBROGEA.RO, COVASNAMEDIA.RO si Revista LUMEA CREDINTEI.  

Expozitia este deschisa in perioada 15 - 26 aprilie 2014 in sala de expozitie a Casei Orasenesti de Cultura Covasna.
 
Foto vernisaj: MIKOLA ZOLTAN

Itinerariul lucrarilor:
 
– Ramnicu Valcea, noiembrie 2012, Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul
– Pitesti, februarie 2013, Galeria de Arta Rudolf Schweitzer-Cumpana
– Targu Jiu, martie 2013, Muzeul de Istorie Alexandru Ştefulescu
– Sibiu, aprilie 2013, Biblioteca Judeteana Astra
– Timisoara, iunie 2013, Muzeul Catedralei Mitropolitane
– Ploiesti, iulie 2013, Muzeul Judetean de Arta Prahova Ion Ionescu-Quintus
– Slatina, septembrie 2013, Centrul Cultural Eugen Ionescu
– Arad, octombrie 2013, Biblioteca Judeteana A. D. Xenopol
– Brasov, martie 2014, Libraria Okian
– Covasna, aprilie 2014, Casa de Cultura Oraseneasca
 
Urmeaza:
 
– Bucuresti,  aprilie 2014, Institutul Cultural Roman,
– Anina, mai 2014, Centrul de Afaceri
 
--

Matei Schinteie

tel  fix : 0267.341773
mobil :  0744.148197

www.comandaicoane.ro
www.schinteie.ro
www.stiriortodoxe.ro
www.tablouriortodoxe.ro
www.carte-ortodoxa.ro

Canonicon la Covasna

Canonicon la Covasna

Canonicon la Covasna

Pe aceeaşi temă

19 Aprilie 2014

Vizualizari: 3648

Voteaza:

CANONICON la Covasna !!! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE