
Chiftele cu naut (Revithokeftedes)
- 1/2 kg naut, care se pune la inmuiat, cu o seara inainte, in apa multa
- 3 cartofi mari fierti cu coaja
- 2 cepe mari
- 2 catei mari de usturoi (sau si mai mult, dupa gust)
- sare, piper (dupa gust)
- patrunjel verde maruntit
- ulei de floarea soarelui pt prajit
Se trec prin masina de tocat nautul, cepele si cartofii.
Se amesteca bine si se adauga sarea, piperul, patrunjelul taiat si usturoiul tocat.
Se amesteca foarte bine.
Se modeleaza chiftelutele si apoi se prajesc la foc tare in ulei de floarea soarelui pana se rumenesc (vezi foto) , la fel cum prajim si cartofii prajiti.
Se scot pe hartie de bucatarie ca sa se absoarba uleiul.
In cazul in care aluatul este prea moale si nu se pot modela usor chiftelele, se ia aluatul cu lingura de supa, in cantitatea unei chiftele, si se sloboade usor in tigaia cu uleiul incins. Dupa ce sunt prajite pe o parte chiftelele, se intorc usor cu furculita. Pentru cantitatile date mai sus, ies multe chiftelele. Daca doriti mai putine, reduce la jumatate toate cantitatile.
Pofta buna!
Sonia Irimies Pappa
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.