
Dalia
Timp preparare: 15 minute
Timp de gatit: 55 minute
Durata totala: 1 ore 10 minute
Portii: 6
Curatam pestele si-l saram. Este bine sa avem peste mare, in jur de 2 kg sau doi de cate 1 kg. Rumenim in ulei ceapa taiata marunt, impreuna cu orezul spalat. Adaugam putina apa pana incepe orezul sa fiarba. Punem
- 2 kg crap
- 2 cepe
- jumatate de ceasca cu orez
- jumatate de ceasca cu stafide
- sare
- piper
- 1 lingura vin alb
- 1 lingura untdelemn.
Curatam pestele si-l saram. Este bine sa avem peste mare, in jur de 2 kg sau doi de cate 1 kg. Rumenim in ulei ceapa taiata marunt, impreuna cu orezul spalat. Adaugam putina apa pana incepe orezul sa fiarba. Punem sare, piper (dupa gust), adaugam stafidele curatate si spalate. Amestecam totul bine impreuna cu o lingura de vin alb. Umplem crapul cu aceasta compozitie, nu prea mult, tinand seama ca orezul se va umfla. Ca sa nu curga umplutura, legam pestele cu putina ata mai groasa. Asezam pestele intr-o cratita ovala cu putina apa si sare. Ungem bine pestele si-l tinem in cuptor la un foc potrivit timp de 55 minute. Pe parcurs, trebuie sa-l mai ungem din cand in cand. Inainte de a se servi, scoatem ata cu care a fost legat.
-
Novac la cuptor pe pat de ceapa
Publicat in : Dezlegare la peste
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.