Ingrediente pentru ghiveci de legume: 5 cartofi, 1 ceapa alba, 300 g fasole verde, 250 g mazare, 4 rosii, 150 g porumb, 4 catei de usturoi, un morcov, 1 ardei gras rosu, 1 legatura de ceapa verde, pasta de rosii, ulei, busuioc uscat, cimbru, sare, piper, crutoane.
Mod de preparare: Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie in cubulete. Rosiile se oparesc 2 minute si se curata de coaja. Se taie cubulete si se pun intr-un castron.
Intr-o cratita se incinge ulei, se adauga morcovul ras, legumele tocate si se calesc pana cand devin moi. Se adauga fasolea verde taiata in bucati mici, usturoiul, mazarea si rosiile. Se toarna doua cani de apa in care s-a dizolvat o lingura de pasta de rosii, sare, cimbru, busuioc uscat, piper si se lasa la fiert. Cartofii se curata separat, se fierb si se taie cuburi. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga boabele de porumb, cartofii, verdeata si se mai fierbe zece minute. Se serveste cu crutoane..
Aboneaza-te la newsletter Retete de post
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.