Naut cu spanac

Naut cu spanac Mareste imaginea.

300 grame naut
300 grame spanac
1 ceapa
1-2 morcovi
1-2 catei usturoi
1 foaie dafin
1 lingurita bulion/pasta de ardei
- optional: faina
- sare si ulei

Nautul  din conserva se scurge, sau poti folosi boabe, dar nu uita... se pune cu o zi inainte la muiat, spanacul il speli bine in mai multe ape. In uleiul inchins pui ceapa tocata marunt, cand ceapa incepe a avea culoare, pui usturoiul tocat, amesteci un minut si se pune morcovul tocat finut si foaia de dafin. Daca vrei sa pui faina, acum e momentul, dar eu prefer fara pt ca e mai sanatos, dupa ce ai pus si morcovul e timpul sa pui spanacul, daca e proaspat e mai bine sa il rupi cu mana in bucatele, decat taiat, dar nu uita poti folosi si spanac congelat, care e de preferat sa nu il descongelezi in prealabil. Acum e timpul nautului din conserva, daca nu e din conserva ar fi bine sa il fierbi inainte de al pune peste legumele calite. Se acopera totul cu apa si se fierb impreuna 20-25 minute la foc potrivit, la sfarsit pui bulionul sau pasta de ardei.

Aceasta mancare e de post dar nu numai si este o mancare bogata in fibra, fier, antioxidanti si lipsita de colesterol.

Pofta buna, va zic din Spania !

Mihaela Caraiman

Despre autor

mihaela caraiman mihaela caraiman

Colaborator
1 articole postate
Publica din 20 Martie 2011

23 Martie 2011

Vizualizari: 7209

Voteaza:

Naut cu spanac 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post