
Mai avem putin pana la terminarea postului si, ca sa mai diversificam putin, impartasesc cu dumneavoastra acest fel de mancare, care este satios, gustos si cat se poate de natural.
Pentru al pregati avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 5oo gr. fasole uscata (cu bob mare)
- cam 50 ml ulei de masline
- o ceapa mai maricica
- 2-3 foi de dafin
- 1 praf de piper
- 1 ardei rosu gras
- 2-3 catei de ustuiroi
- putin cimbru
- sare
- 1 legatura de marar
-2 rosii (pentru ornat)
MODUL DE PREPARARE
Se spala fasole bine se pune la muiat 2-3 ore,dupa care se pune intr-o oala mai maricica fiindca o sa se(inmulteasca la fert) se opareste se arunca apa ,se pune alta apa la care se adauga ,foile de dafin ,cimbru si spre termina re se adauga sarea dupa gust .Pina fasolea fierbe noi pregatim celelalte ingrediente :tocam ceapa ,ardeiul ,usturoiul si mararul maruntel .
Cind fasolea este bine fiarta o strecuram si o frecam bine cu un mixter ,adaugam ceapa ,ardeiul usturoiul ,piperul , uleiul de masline si o parte din frunzele de marara frecam in continuare cu mixterul pina devine ca o pasta .O aranjam intr-un castron,ornam cu marar verde si cu bucatele de rosii . Se serveste pe bucati de pine prajita . Se poate servii si ca felul 2 cu o grnitura adegvata linga . Va garantez ca este foarte gustoasa si sanatoasa . P. S . Din apa ramasa de la fasole se poate face o supa de bulion gustoasa cu orez . Incercati cu incredere nu aveti decit de cistigat si obtineti 2 feluri de mincare super gustoase .Daca msai faceti si o salata verde linga este perfect .
Marioara Mihele
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.