
Ingrediente:
- cartofi - 0,5 kg
- orez - 0,5 cana
- morcov - 2-3 buc
- ceapa - 2-3 buc
- marar - cateva fire
- patrunjel - cateva fire
- pesmet
- sare
- ulei
Cartofii, se spala bine si se fierb in coaja. Pentru piftelele de post cartofii trebuie fierti in coaja, deoarece astfel ei vor fi mai lipiciosi si nu este va fi nevoie sa adaugati oua. Aparte, se fierbe orezul. Pentru o jumatate de kilogram de cartofi folositi aproximativ o jumatate de cana de orez. Se poate folosi orice fel de orez, dupa preferinte.
Pana fierb toate, curatim 2-3 cepe medii si 2-3 morcovi. Morcovii ii dam pe o razatoare mica, ceapa o tocam marunt. Se toarna in tigaie ulei si se caleste ceapa si morcovii. Luam cateva fire de patrunjel verde si marar le tocam si le lasam deocamdata deoparte.
Cand cartofi sunt fierti e necesar sa fie curatati calzi. Apoi, pasam cartofii adaugam orezul fiert, morcovii si ceapa prajita cat si patrunjelul si mararul tocat. Nu uitam de sare! Totul trebuie amestecat foarte bine.
Din masa obtinuta facem piftelute pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei incins. Pot fi servite cu rosii proaspete sau muraturi, ciuperci sau castraveti.
Pofta buna !
Mocanu Natalia
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.