
1 cana cu apa
1 cana cu zahar
1 cana cu ulei
400 gr. dulceata/gem
550 - 600 gr. faina cernuta (fiind cernuta, faina este aerata, creste mai usor sau se framanta usor)
1 lingura bicarbonat de sodiu (preferabil stins cu otet)
vanilie/rom, dupa cum doreste fiecare
nuca
Totul se omogenizeaza cu un tel in forma de para. Apa si zaharul se amesteca foarte bine pentru a se topi zaharul. Se adauga apoi uleiul si dulceata sau gemul (pot fi mai multe feluri de dulceata, chiar si zaharisita), apoi treptat de amesteca si faina.
Cand toate ingredientele sunt bine omogenizate, compozotia se toarna intr-o tava de 30/40 cm. pe care s-a pus hârtie de copt. Peste compozitie se poate pune nuca simpla sau nuca de cocos si se da la cuptor. Nu trebuie lasata la crescut. La cuptor trebuie sa stea aproximativ 50-60 minute, asezata la mijlocul acestuia pentru a fi cat mai bine patrunsa de caldura. Pentru a se verifica daca este suficient de coapta, prajitura se poate incerca prin apasare cu mana si daca nu se lipeste de mana si revine la forma initiala poate fi scoasa din cuptor. De asemenea, o alta metoda de incercare este de a introduce un bat de frigaruie sau o scobitoare in mijlocul ei, iar daca acesta este curat si nelipicios prajitura este gata. Este foarte usor de preparat si este foarte buna.
Spor la treaba si pofta buna tuturor! Succes!
Andra
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.