Supa de fructe de mare

Supa de fructe de mare Mareste imaginea.

Continui cu seria de retete cu fructe de mare, mentionand inca odata ca ele reprezinta doar o sursa de proteine acceptata a se consuma in perioada postului, insa  a nu se crea o obisnuinta, intrucat apropierea texturii si a gustului cu carnea de peste reprezinta o desfatare mult prea mare a simtului gustului. Postul este abtinere, cumpatare si hrana saraca (si putina). Totusi in cazuri extreme (de slabire a organismului) se pot gati si aceste fructe de mare.

Supa de fructe de mare

Ingrediente pentru 4 persoane

- 1kg fructe de mare congelate (atentie inca odata la surimi, acele betigase rosii care nu sunt de post sunt din carne de peste, exista si mixuri de fructe de mare fara surimi). Le puteti lua de la supermarketuri in pungi preambalate sau varsate. Cantitatea nu este mare, deoarece 50% din continut este apa, acestea dupa fierbere reducandu-si volumul cu pana la 50%. De asemenea, textura supei este mai groasa, gen supa crema.

- 2 catei de usturoi

- ulei de masline

- 2 linguri de gris

- sare, piper

- patrunjel verde

Mod de preparare:

Fructele de mare se pun la calit (direct inghetate din punga) intr-o tigaie cu ulei de masline. Vor incepe sa-si micsoreze consitent volumul si sa elibereze o cantitate de apa, calirea transformandu-se intr-o fierbere. Dupa ce fructele de mare au fiert pentru 10 minute. Se varsa intru-un vas mai mare (de ciorba) cu tot cu lichid si se adauga aproximativ 1 litru de apa. Se aduce la fierbere si se mai fierb fructele inca 5 minute. Se scot dupa aceea fructele cu un strecurator sau spumuitor si se toaca marunt. Se adauga in apoi, moment in care se pun si cele 2 linguri de gris. Se potriveste de sare si de piper si se mai fierb inca 10 minute. La sfarsit se toaca marunt usturoiul si patrunjelul si se pun in supa dupa ce s-a stins focul la aragaz.

Se serveste cu paine prajita

Pofta buna si post usor.

Catalin Ratoi

Despre autor

Ratoi Catalin Ratoi Catalin

Colaborator
6 articole postate
Publica din 07 Decembrie 2010

09 Decembrie 2010

Vizualizari: 6654

Voteaza:

Supa de fructe de mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post