
Lidia
Timp preparare: 20 minute
Timp de gatit: 1 ore 10 minute
Durata totala: 1 ore 30 minute
Portii: 6
Supa de zarzavat simpla, accesibila si hranitoare. Legumele din supa dau o savoare minunata.
- 250 de grame de fasole alba
- 250 de grame de mazare
- patru morcovi
- doua radacini de patrunjel
- doua cepe mari
- doua radacini de pastarnac
- o telina
- doua fire de praz
- patru buchetele de conopida
- cateva boabe de piper
- sare
- doua cuisoare
- trei litri de apa
- o lingura de ulei
Fasolea si mazarea uscata se spala si se lasa in apa. A doua zi se scurge apa din oala, se adauga trei litri de apa calda si se asaza la foc. Cand mazarea si fasolea sunt bine fierte, se da oala deoparte si se lasa la limpezit. Apoi se strecoara supa printr-un tifon. Zarzavatul curatat se taie felii. Daca folosim ulei, acestea se calesc intr-o tigaie. Daca nu, se inabusa cu putina apa. Se amesteca incontinuu, iar cand a inceput sa se moaie, se stinge cu trei-patru linguri de supa. Dupa cateva clocote, se toarna in oala peste supa limpezita si se lasa sa fiarba la foc mic o ora si jumatate. La final se culege spuma, se potriveste de sare, se adauga cuisoarele si se ia de pe foc. Pentru ca supa sa fie limpede se strecoara printr-un servet curat asezat peste strecuratoare. Se serveste in cesti in care s-au pus crutoane.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.