
Paula
Timp preparare: 10 minute
Timp de gatit: 30 minute
Durata totala: 40 minute
Portii: 4
Supa de varza - O reteta simpla si gustoasa pentru perioada postului.
- 2 kg de varză
- 2 morcovi
- sucul de la 1 lămâie
- 1 rădăcină mare de ţelină
- 2 linguri de pastă de susan
- sare
- boia de ardei
Varza se taie mărunt, ca pentru salată. Se dă rădăcina de ţelină prin răzătoare (pe partea cu orificiile mai mari). Se pun să fiarbă aproximativ 20 de minute în apă cu sare. în continuare, se adau¬gă morcovii daţi prin răzătoare şi se lasă la fiert încă 5 minute. Se amestecă pasta de susan (tahini) împreună cu sucul de lămâ¬ie, picurând puţin lichid din supă şi continuând să se amestece, după care se toarnă în cratiţă şi se lasă să dea încă 2-3 clocote. Supa de varză se serveşte cu puţină boia de ardei. Reteta preluata din Carte de bucate manastiresti, Editura Sophia
-
Supa de mazare
Publicat in : Supe - Ciorbe -
Supa de ridichi
Publicat in : Supe - Ciorbe -
Supa italiana de legume
Publicat in : Supe - Ciorbe -
Supa cu porumb
Publicat in : Supe - Ciorbe -
Supa crema de ciuperci cu nuca
Publicat in : Supe - Ciorbe
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.