Rugaciune pentru tamaduire catre Sfantul Pantelimon

Rugaciune pentru tamaduire catre Sfantul Pantelimon Mareste imaginea.

Rugaciunea Preasfintitului Eremei Schimnicul catre Sfantul Mare Mucenic Pantelimon

O, Mare Mucenice si Tamaduitorule Pantelimon! Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi si nu lasa sa ramana in noi bolile trupesti si sufletesti de care suferim. Vindeca bolile pricinuite de patimile si pacatele noastre.

Bolnavi suntem noi de lene, de slabiciune trupeasca si sufleteasca - tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Bolnavi suntem noi de dorinte si impatimire de lucrurile trecatoare pamantesti - tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Bolnavi suntem, o Sfinte Pantelimon ...

Bolnavi suntem noi de uitare pentru lucrarea mantuirii, pentru pacatele, neputintele si pentru datoriile noastre - tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Bolnavi suntem noi de tinerea in mintea noastra a raului, de manie, de ura, de tulburare - tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

O, Tamaduitorule a Sfantului Athos si a intregii lumi! Bolnavi suntem noi de invidie, mandrie, ingamfare, preamarire, de rand cu nemernicia si netrebnicia noastra - tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Bolnavi suntem noi de multele si feluritele caderi in poftele trupului: in desfranare, in mancarea cea fara de sat, in neretinere, in desfatare - tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Bolnavi suntem noi de prea mult somn, de prea multa vorbire, de vorbire desarta si de cea savarsita cu judecata - tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

O, Sfinte Pantelimon! Ne dor ochi nostri de privirile pacatoase ...

Ne dor urechile noastre de auzul cuvintelor desarte, a cuvintelor rele, defaimatoare.

Ne dor mainile noastre neintinse spre savarsirea rugaciunii si spre fapta cea de milostenie - tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Ne dor picioarele noastre nepornite grabnic spre Biserica Domnului, dar care usor se indreapta spre cai ratacite si spre locuintele acestei lumi - tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Dar cel mai mult ne dor limba si buzele noastre de rostirea cuvintelor zadarnice, desarte, urate, de nerostirea cuvintelor de rugaciune, de lauda sau de rostirea acestora cu nepasare, cu neluare aminte si fara de pricepere- tamaduieste-ne, o, Milostive!

Tot trupul nostru este bolnav:

Bolnava este mintea noastra si lipsita de intelegere, intelepciune si de cugetare.

Bolnava este vointa noastra, care se intoarce de la lucrurile sfinte si se indreapta spre lucruri pacatoase, daunatoare noua si neplacute lui Dumnezeu.

Bolnava este inchipuirea noastra, care nu doreste si nu este in masura sa constientizeze atat moartea si suferinta vesnica a pacatosilor, cat si Fericirile Imparatiei Cresti, mania Domnului, patimile lui Hristos pe cruce, rastignirea Lui. O, Sfinte Pantelimon, tamaduieste-ne.

Ne doare totul in noi.

In neputinta este sufletul nostru cu toate puterile si priceperile lui.

In neputinta este trupul nostru cu toate madularele lui.

Tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon, Tamaduitorul cel fara de arginti, Doctorul cel mult iubitor si sluga Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Nu ne lasa pe noi in urgia bolilor si neputintelor, ci tamadiueste-ne cu puterea Harului tau si vom lauda Preasfanta Treime: pre Tatal, pre Fiul si pre Sfantul Duh, pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu care te trimite spre slujire bolnavilor si vom multumi harului tau purtator de vindecari in veci. Amin.

Pe aceeaşi temă

26 Iulie 2013

Vizualizari: 22394

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Comentarii (2)

  • Ioan Adrian CristeaPostat la 2015-07-27 12:05

    Sfinte mare mucenic Pantelimon, astazi, cand cu credinta si incredere te pomenim, ne rugam tie, doctore fara de arginti, miluieste-ne pe noi si tamaduieste bunule suferintele trupului si sbaterile sufletului meu. Fi, sfinte, indurat mijlocitor catre izbavirea noastra de catre Sfanta Treime, Tatal, Fiul si Sfantul Duh, si roag-o pe buna Maica a lui Hristos sa ne acopere si sa ne pazeasca sub sfant Acoperamantul Sau.

  • talpalaru ElenaPostat la 2014-07-27 18:28

    MULTUMIM CELOR CE SE INGRIJESC DE SUFLETUL NOSTRU! ACEASTA RUGACIUNE E O MINUNE A GANDULUI SI CUVANTULUI ROSTIT SAU SCRIS. NE RUGAM SF. PANTELIMON SA NE AJUTE NOUA SA NE SPALAM DURERILE TRUPESTI SI SUFLETESTI ,SA NE INDREPTE CATRE DOMNUL MAI APROAPE PRIN PILDA VIETII SALE SFINTITE. DOAMNE-AJUTA!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE