Grija fata de articulatiile mainii - scrisul la tastatura

Grija fata de articulatiile mainii - scrisul la tastatura Mareste imaginea.

Mainile ne slujesc intru toate, fara de ele neputand face mare lucru. Datorita insa efortului zilnic la care sunt supuse, acestea pot capata anumite slabiciuni, unele dintre ele ducand chiar la afectiuni si traumatisme. Se cade sa nu trecem cu vederea prea usor peste necesitatea mainilor de a fi ingrijite.

Peste zi, intreaga mana este solocitata intr-o masura considerabila. Astfel, de la umar si pana la articulatiile degetelor, toate partile constitutive ale acesteia (brat, antebrat, palma, degete) sunt de un real si indispensabil folos.

Palma si degetele sunt printre cele mai solicitate parti ale corpului, acestea fiind puse in miscare neincetat, de-a lungul unei zile de lucru, fie prin casa, fie prin curte, fie chiar si numai la birou, la calculator sau la scris.

Palma si degetele au o sensibilitate foarte ridicata, acestea deosebind cu o riguroasa precizie temperatura, duritatea, vibratiile, cat si toate celelalte trasaturi definitorii ale lucrurilor din jurul nostru. Acest lucru se datoreaza multimii de muschi, oase, tendoane si terminatii nervoase, care strabat toate partile acesteia.

De-a lungul vietii, palma, cat si intreaga mana, executa milioane de miscari, care mai de care mai simple ori mai complicate. Astfel, grija fata de bunastarea mainii, cat si ingrijirea zilnica a acesteia, nu trebuiesc trecute cu vederea.

O ingrijire minimala implica urmatorul lucru. In fiecare seara, pret de cateva minute, este de un real folos, a acorda atentie mainilor noastre. Dupa o spalare cat mai buna a palmelor, cu apa calda si sapun, se continua cu un masaj al acestora.

Uleiul de masline este extrem de hidratant si de sanatos, fata de unele creme de magazin. Cateva picaturi de ulei de masline sunt de ajuns pentru o buna hidratare si tonifiere a muschilor palmelor. Masarea se face de la varful degetelor spre corp, astfel incat circulatia sa fie ajutata si uleiul sa intre mai bine in piele.

Pentru o rezistenta cat mai buna a oaselor si a articulatiilor mainilor, se recomanda a nu se neglija o alimentatie bogata in calciu si vitamine. De asemenea, in vremea oricarui efort prelungit, se recomanda a se face mici pauze, spre relaxarea mainilor.

Tastatura si folosirea tuturor degetelor

Astazi, totul a ajuns digital; peste tot butoane, taste, click-uri si senzori; degetele au ajuns sa fie mai folosite decat oricand. Calculatorul, telecomenzile si telefoanele ne solicita degetele si articulatiile acestora intr-o masura prea adesea trecuta cu vederea.

Acum ceva vreme, numai violonistii, dactilografele, sculptorii, cioplitorii, croitorii si alti asemenea muncitori se puteau plange de boli ale articulatiilor mainii. Astazi insa, la mai toti tinerii se poate observa o uzura sporita a articulatiilor mainii, datorita, se pare, orelor petrecute la tastatura unui calculator, ori a unui telefon mobi.

Fara o buna ingrijire a mainilor, a articulatiilor si a muschilor acestora, se poate ajunge mult prea usor la dureri de incheieturi si neraspundere la comenzi. Articulatiile ajung sa se toceasca, ducand usor-usor inspre artroze.

Spre o buna ingrijire a articulatiilor mainii, se recomanda o antrenare a tuturor degetelor in scrisul la tastatura. Pentru aceasta exista si programe speciale de invatare a scrierii la tastatura, cu accent deosebit pe folosirea tuturor degetelor.

Dupa un oarecare timp de stat cu degetele pe tastatura, se recomanda luarea unei mici pauze. Mainile trebuiesc frecate usor, degetele intinse si stranse la loc, de cateva ori. Astfel, circulatia isi revine la starea ei normala, iar muschii se detensioneaza.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Pe aceeaşi temă

23 Iulie 2012

Vizualizari: 4365

Voteaza:

Grija fata de articulatiile mainii - scrisul la tastatura 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE