Fiul risipitor

Fiul risipitor Mareste imaginea.

Am risipit diamantele, Tata! Am pierdut Mostenirea. Sunt fiul Tau, te rog, iarta-ma!

Sunt sarac si caut apa, dar nu o gasesc: stiu insa ca Tu nu ma vei parasi (Isaia 41, 17). Ciob sunt eu si fir de nisip. Tu insa esti aici pentru mine in toata slava (Isaia 33, 21). Mortii Tai vor trai si trupurile lor vor invia.

Tu ne pregatesti un Ospat, noua, risipitorilor. La Cina iubirii ne inviti si Te bucuri de intoarcerea noastra. Tu vei inlatura moartea pe vecie. Revarsa pacea Ta peste noi, ca sa ne putem veseli de mantuirea Ta.

Am petrecut in patimi, dar vreau sa ma intorc la Tine, Tata! Am cheltuit talantii, dar vreau sa ma bucur de prezenta Ta. Pe Tine Te voi binecuvanta in toate zilele. De azi, voi pune Ierusalimul ca inceput al bucuriei mele (Psalmul 136, 6). Renunt la desfranari. Inaintea ochilor mei va fi numai Domnul, binecuvantarea mea. Nu mai risipesc timpul. Pretuiesc Psaltirea, fantana care imi astampara setea.

Ajuta-ma, Tata iubitor, sa imi pastrez limpezimea mintii. Te slavesc, cel mai bun Parinte! Alesii Tai sunt partenerii mei de mantuire. Da-mi rabdare, multa rabdare. Acum o alta risipire ma pandeste: izbaveste-ma de secularizare! Arca mantuirii mai are locuri. Imbarca-ma in locuri sigure. Raspunsurile vin de la Tine, Parinte al luminilor.

Am renuntat la petreceri, acum postim impreuna cu Tine. Ne bucuram cu Tine, ca sa traim vesnic cu Tine. Milostenia Ta nu e suspicioasa. Tu niciodata nu Te temi ca dai celui ce are deja sau ca dai prea mult. Ajuta-ne sa respiram duhovniceste, sa nu mai risipim harul! Multumim pentru Sfintele Taine, daruru duhovnicesti pentru inima smerita. Iar Tu ni le dai fara sa le meritam in vreun fel (Sf. Ioan de Kronstadt). In loc sa ne pedepsesti pentru pacatelele din fiecare zi, din fiecare minut, Tu ne ierti!

Nu mai risipim secundele de gratie. Vrem sa mergem pe calea cea imparateasca. Desi suntem netrebnici, numara-ne in obstea celor mantuiti. Scapa-ne de boala apatiei si reda-ne bucuria duhovniceasca. Ajuta-ne sa ii compatimim pe cei suferinzi, sa ii mangaiem pe cei intristati, sa ii invatam pe cei ignoranti, sa aducem pe calea cea dreapta pe cei rataciti. Ne rugam pentru cei ce nu stiu sa se roage, pentru cei ce nu au cine sa se roage pentru ei si pentru cei ce nu s-au rugat niciodata.

Harul Tau inmultit sa dea rod in noi, Doamne.
Da-ne intelepciune, ca sa luminam ca soarele (Daniel 12, 3), pentru a trezi din somnul risipirii si pe cei de langa noi.

Marius Matei

.

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

02 Martie 2013

Vizualizari: 2725

Voteaza:

Fiul risipitor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE