Marea evlavie fata de Sfanta Cuvioasa Parascheva

Marea evlavie fata de Sfanta Cuvioasa Parascheva Mareste imaginea.

Catedrala mitropolitana din Iasi primeste zilnic foarte multi credinciosi care vin sa ceara ajutorul Sfintei Parascheva. Faptul ca de atatia ani, nu este zi in care sa nu vezi oameni la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, denota cat de mare este evlavia crestinilor fata de Cuvioasa Parascheva.

Nu mai vorbim de zilele din octombrie, cand sute de pelerini din intreaga țara vin sa-i aduca cinstire si sa ceara mijlocire de la ea. Ajung la racla in care sunt sfintele sale moaste pentru a primi putere spre intarirea credintei, pentru a cere mijlocire spre iertarea pacatelor, alinare pentru necazurile care au venit asupra lor, pentru a fi pe mai departe rugatoare pentru caderile lor.

Nu poti sa nu ramai mirat de credinta oamenilor care vin, an de an, din ce in ce mai multi, ca sa se roage aici. Nu este o noutate in a afirma ca Sfanta Parascheva de la Iasi se bucura in tara de un cult deosebit, mai mult decat toti ceilalti sfinti care au moaste in tara noastra. Numarul pelerinilor care vin la ea este cu mult mai mare fata de numarul oricarui pelerinaj din tara.

In apropierea zilei de 14 octombrie, cand este praznuita Sfanta Parascheva, datorita numarului mare de pelerini, nu poti petrece mult timp in fata sfintelor ei moaste. Dar ceea ce trebuie retinut este faptul ca Sfanta Parascheva face minuni pentru cei care cred. Fara credinta ea nu poate mangaia ranile sufletului si vindeca bolile trupului. Retineti ca e de ajuns si un simplu gand, insotit de credinta ca ea poate aduce multa roada si nu veti fi lipsiti de lucrarea ei.

Moastele Sfintei Parascheva au fost aduse la Iasi in anul 1641. Au fost doar doua episoade cand Iasul a fost lipsit de prezenta sfintelor ei moaste: in primavara anului 1944, din cauza razboiului, moastele sale ajung pentru o vreme la Manastirea Samurcasesti, de langa Bucuresti si in anul 1947, cand din cauza secetei, moastele ei au fost scoase in procesiune prin mai multe zone din Moldova.

Anul acesta, pelerinii sositi la Iasi au bucuria de a se inchina la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar si ale Sfantului Spridon al Trimitundei. Indrazniti sa cereti ajutorul Sfintei Parascheva pentru incercarile prin care treceti si veti vedea ca nu veti fi lipsiti de ajutorul ei.

Iulian Predescu

03 Octombrie 2019

Vizualizari: 409

Voteaza:

Marea evlavie fata de Sfanta Cuvioasa Parascheva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE