Despre ce piatra vorbea Mantuitorul cand l-a numit pe Petru astfel?

Despre ce piatra vorbea Mantuitorul cand l-a numit pe Petru astfel? Mareste imaginea.

Cand Hristos ii intreaba pe ucenici "Dar voi cine ziceti ca sunt?", Sfantul Petru a marturisit dumnezeirea lui Iisus Hristos: "Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu celui Viu" (Matei 16, 16). Nu a spus ca este Fiul lui Iosif si al Mariei, ci "Tu esti Hristos", Unsul si Fiul lui Dumnezeu Celui Viu. Marturisirea lui Petru i-a fost descoperita de Dumnezeu Tatal si pe aceasta marturisire este zidita Biserica.

In urma acestei marturisiri, Hristos ii spune: "Fericit esti Simone, fiul lui Iona, ca nu trup si sange ti-au descoperit tie aceasta, ci Tatal Meu, Cel din ceruri. Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui".

Plecand de la aceste cuvinte, multi au crezut ca Biserica este zidita pe persoana lui Petru. Insa, numele Petru vine de la piatra si nu piatra vine de la Petru, la fel cum crestin vine de la numele lui Hristos si nu Hristos de la crestin. Petru este numit piatra pentru ca marturiseste ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu, piatra din capul unghiului, care tine in unire, in Biserica, pe iudei si pe celelalte popoare ale lumii: „Apropiati-va de El, piatra cea vie, de oameni intr-adevar ne luata in seama, dar la Dumnezeu aleasa si de pret; si voi insiva, ca pietre vii, ziditi-va drept casa duhovniceasca, preotie sfanta, ca sa aduceti jertfe duhovnicesti, bine-placute lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos…" (I Petru 2, 4-5).

Astfel, Biserica este zidita pe marturisirea de credinta a acestuia si nu pe persoana lui. Hristos este capul Bisericii, iar Biserica este trupul Lui tainic. Sfantul Apostol Pavel vorbeste despre Biserica lui Hristos ca fiind Trupul lui Hristos si El capul Bisericii. A fost lovit "trupul" si a simtit durerea "capul".

Biserica a fost asemanata cu o corabie, care pluteste pe apele acestei lumi fara sa se scufunde, pentru ca la carma ei se afla Hristos. Retineti, Hristos este carmaciul ei, iar nu Petru.

Sursa: CrestinOrtodox.ro
 

Pe aceeaşi temă

29 Iunie 2016

Vizualizari: 4705

Voteaza:

Despre ce piatra vorbea Mantuitorul cand l-a numit pe Petru astfel? 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE