De la Mine au fost acestea...

De la Mine au fost acestea... Mareste imaginea.

Urmatorul text cuprinde o scrisoare trimisa de catre Sfintul Serafim unui fiu duhovnicesc, episcop, care era intr-o închisoare sovietică:

Te-ai gândit vreodată că tot ceea ce te priveşte pe tine, Mă priveşte la fel de mult şi pe Mine? Lucrurile care te privesc pe tine sunt la fel de importante ca lumina ochilor Mei. Te preţuiesc atât de mult în ochii Mei şi te iubesc atât de mult. De aceea este o bucurie atât de specială pentru Mine să te pregătesc şi să te încerc.

Când ispitele şi vrăjmaşul vin peste tine, revărsându-se precum un râu asupra ta, vreau să ştii că aceasta a fost de la Mine.

Vreau să ştii ca slăbiciunea ta are nevoie de tăria Mea, iar scăparea şi izbăvirea ta stau în a Mă lăsa să am grijă de tine.

la aminte, când eşti cuprins în vâltoarea împrejurărilor grele, între oameni care nu te înţeleg, care nu iau în seamă lucrurile ce îţi aduc bucurie şi te izgonesc de la ei, aceasta a fost de la Mine.

Eu sunt Dumnezeul tău, toate împrejurările vieţii tale sunt în mâinile Mele. Nu ai ajuns din întâmplare în situaţia ta, ci este tocmai locul pe care l-am pregătit pentru tine. Nu tu mi-ai cerut să te învăţ smerenia? Iar acolo, te-am aşezat în at-mosfera potrivită, în şcoala unde te vor învăţa ceea ce ai nevoie. Locul în care trăieşti acum, precum şi cei care trăiesc în jurul tău, nu fac altceva decât Voia Mea.

Ai dificultăţi financiare şi abia supravieţuieşti?

la aminte, aceasta a fost de la Mine.

Vreau să ştii că Eu dispun de banii tăi. Caută scăparea la Mine şi înţelege că Eu sunt izbăvirea Ta. Ia aminte, cămările Mele sunt pline şi inepuizabile şi să fii convins că Eu îmi ţin toate promisiunile. Nu primi ca oamenii să-ţi spună când eşti în necaz: "Să nu crezi în Domnul şi Dumnezeul Tău."

Ai petrecut vreodată întreaga noapte în zbucium? Eşti despărţit de rudele tale, de oamenii pe care îi iubeşti? Am lăsat să ţi se întâmple toate acestea astfel încât să te întorci către Mine şi în Mine să afli v eşnica mângâiere şi odihnă.

Te-a dezamăgit prietenul tău sau cineva eăruia ţi-ai deschis inima?

Aceasta a fost de la Mine.

Am îngăduit ca această suferinţă să te atingă astfel încât să înveţi că cel mai bun prieten al tău este Domnul. Infăţişează-Mi-le toate Mie şi spune- mi tot ce ai pe suflet.

Te-a vorbit cineva de rău? Las-o în grija Mea. Lipeşte-te de Mine, în Mine este adăpostul tău, astfel încât vei fi ferit de războirile neamurilor. Voi face ca dreptatea ta să strălucească precum lumina, iar viaţa ta ca miezul zilei.

Planurile tale au fost destrămate, a slăbit sufletul tău, iar tu te simţi sfârşit?

Aceasta a fost de la Mine.

Ţi-ai făcut planuri şi ţi-ai stabilit obiective, le-ai adus înaintea Mea să le binecuvântez, dar vreau să laşi toate în seama Mea, să călăuzesc şi să îndrept cu Mâna Mea împrejurările vieţii tale, căci tu eşti orfanul, iar nu stăpânul.

Pierderi neaşteptate au venit peste tine şi deznădejdea ţi-a cuprins inima.

Ia aminte, aceasta a fost de la Mine.

Căci cu această multă oboseală şi teamă mare te încerc, ca să văd cât de puternică îţi e credinţa în promisiunile Mele şi îndrăzneala in rugăciune pentru aproapele tău.

De ce nu eşti tu cel care şi-a încredinţat grija pentru cei dragi iubirii Mele celei purtătoare de grijă? De ce nu eşti tu cel care îi lasă în ocrotirea Preacuratei Maicii Mele?
Boli grave au venit peste tine, care poate vor ti vindecate sau poate sunt de nevindecat, ţintuindu- te de patul tău?

Aceasta a fost de la Mine.

Pentru că vreau să Mă cunoşti mai adânc, prin boala trupului şi să nu murmuri împotriva acestor încercări pe care ţi le trimit. Nu încerca să înţelegi planurile Mele despre diferitele căi de mântuire a sufletelor oamenilor, ci fără cârtire şi cu umilinţă pleacă-ţi capul înaintea bunătăţii Mele.

Ai visat să faci ceva extraordinar pentru Mine, dar în loc să îndeplineşti aceasta, ai căzut pe patul de suferinţă?

Aceasta a fost de la Mine.

Pentru că te-ai fi cufundat astfel în lucrurile tale şi Mi-ar fi fost cu neputinţă să-ţi mai ridic gândul către Mine, iar Eu vreau să te învăţ cele mai adânci cugetări şi învăţăturile Mele, ca să-Mi slujeşti. Vreau să te învăţ să simţi cum tu nu eşti nimic fără Mine.

Câţiva dintre cei mai buni fii ai Mei sunt cei care s-au despărţit de activităţile vieţii, pentru a învăţa să folosească arma rugăciunii neîncetate.

Ai fost chemat pe neaşteptate să preiei o responsabilitate dificilă, îndurată în numele Meu. Iţi încredinţez aceste greutăţi şi din acest motiv Domnul Dumnezeul tău îţi va binecuvânta toate lucrurile tale, în toate cărările tale. In toate, Domnul îţi va fi învăţător şi îndrumător.

In această zi, am pus în mâinile tale, copilaşul Meu, acest vas plin cu mirul cel dumnezeiesc, să-l foloseşti din belşug. Adu-ţi aminte întotdeauna că fiecare dificultate de care te vei izbi, fiecare cuvânt jignitor, fiecare vorbire de rău şi critică, fiecare piedică în lucrarea ta care ar putea să nască în tine frustrare sau dezamăgire, fiecare descoperire a slăbiciunilor şi neputinţelor tale va fi unsă cu acest untdelemn.

Aceasta a fost de la Mine.

Cunoaşte şi aminteşte-ţi pururea, oriunde ai fi, că orice bold care te înţeapă va fi tocit de îndată ce vei învăţa, în toate lucrurile tale, să priveşti către Mine. Toate ţi le-am trimis Eu, pentru desăvârşirea sufletului tău.

Toate acestea au fost de la Mine.

Sfantul Serafim de Virita

Fragment din cartea "Sfantul Serafim de Virita, de la milionar la mare ascet", Editura Ortodoxia

Cumpara cartea "Sfantul Serafim de Virita, de la milionar la mare ascet"

 

Pe aceeaşi temă

10 Septembrie 2018

Vizualizari: 1043

Voteaza:

De la Mine au fost acestea... 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

serafim de virita

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE