Despre lucrurile importante si neimportante

Despre lucrurile importante si neimportante Mareste imaginea.

Uneori am impresia ca nimic important nu se mai întîmpla în lume. În sensul ca nimic din ceea ce se declara a fi important nu ma atinge. Oamenii îsi comunica de regula lucruri neimportante si care îi caracterizeaza prea putin sau deloc. Oamenii îsi comunica stiri, pentru ca stirile sînt considerate importante.

Pentru ca ceva sa fie important este nevoie ca cineva sa considere important acel lucru.Cum arata un lucru important? Nicicum. Pentru cineva e important ca ploua, pentru altcineva – ca nu ploua. Pentru cineva e important ca se casatoreste, pentru altcineva – ca se desparte. Dar ce este cu adevarat important si ce face ca ceva sa fie important?

Cred ca ceea ce face ca un lucru sa fie important este bucuria. Daca ceva îti aduce bucurie – este important.

Cînd sufletul este apasat sau amarît, nimic nu i se mai pare important. Dar bucuria poate atribui importanta si lucrurilor celor mai marunte.

Am vazut oameni care se bucura de bomboane, de o pereche de pantaloni, de o calatorie, de o bataie în usa. Pentru ca, într-adevar, ce poate fi mai important decît o bataie în usa, decît o pereche de pantaloni sau decît niste bomboane? Poate doar un cutitas, un pix, o portocala, un zîmbet, o pasare care se izbeste în geam…

Paziti-va bucuria – e ceea ce face viata importanta.

Sursa: savatie.wordpress.com

.
Pe aceeaşi temă

21 Mai 2014

Vizualizari: 1521

Voteaza:

Despre lucrurile importante si neimportante 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

bucuria

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE