Sfanta Mare Mucenita Tecla

Sfanta Mare Mucenita Tecla Mareste imaginea.

Sfanta Mare Mucenita Tecla este cinstita pe 24 septembrie. Sfanta Tecla s-a nascut in orasul Iconium, capitala Licaoniei, (Asia Mica) la 420 km de Constantinopol. A fost fiica unor oameni bogati pagani. Se casatoreste cu Tamir, fiul unui guvernatorului orasului. Cand Barnaba si Pavel ajung in orasul Iconium, se opresc in casa lui Onisifor pentru a vesti cuvantul Domnului. Din relatarea vietii sale, aflam ca Tecla ajunge la aceasta casa si timp de trei zile se impartaseste de cuvintele Apostolilor.

Pavel ajunge in temnita din cauza mamei Sfintei Tecla. Sfanta Mucenita ajunge in temnita la Pavel si primeste de la acesta botezul in numele lui Hristos.

A vestit Evanghelia in Listra, Derbe si pana la Antiohia. Sfanta Tecla este numita ‘intocmai cu Apostolii’ datorita dragostei de care a dat dovada in vestirea Evangheliei. Pentru ca nu a lepadat credinta in Hristos, a fost aruncata la fiare., dar acestea nu s-au tins de ea. A trecut la cele vesnice la varsta de 90 de ani.

Moastele sale sunt prezente in Manastirea „Sfanta Tecla” din localitatea siriana Maaloula. Manastirea se afla la o distanța de 50 km nord-est de Damasc. Mentionam ca particele sin sfintele sale moaste se afla si la manastirea Sfanta Tecla din localitatea doljeana Predesti, la 11 km de Craiova.

Iulian Predescu

Pe aceeaşi temă

23 Septembrie 2019

Vizualizari: 832

Voteaza:

Sfanta Mare Mucenita Tecla 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfanta tecla

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE