Sfantul Mare Mucenic Mina – Facatorul de Minuni

 Sfantul Mare Mucenic Mina – Facatorul de Minuni Mareste imaginea.

Motto :
"Pe mucenicul Mina nu-l cunoaste nimeni,
dar l-am vazut toti, caci ni s-a aratat, in vis sau aievea,
pe pamant, in aer si pe apa, noaptea sau ziua,
tuturor celor care l-am chemat in ajutor“ – avva Dorotei.

Astfel reliefa, cu aproape un veac in urma, cuviosul Dorotei, staret al schitului atonit Prodromu, minunata personalitate si tulburatoarea omniprezenta a mucenicului Mina intre crestinii de ieri si de azi ….

De la inceputul drumului nostru pe urmele acestui soare al Bisericii, se cuvine sa observam – ca si o incununare a cuvantului avvei Dorotei - supranumele cu care a fost elogiat, cinstit de catre crestini: Facatorul de minuni.

Multitudinea situatiilor in care Sfantul Mina a intervenit - lamuririle minunate, vietile salvate, bolile tamaduite, pagubele recuperate, procesele castigate, familiile intemeiate, s.a. - nu poate fi amintita decat cu o fireasca discretie …. poate chiar cu sfiala … potrivita noua, celor care indraznim sa pasim pe drumul acesta atat de delicat si tainic, al unei raze din Soare, al unei faclii ceresti, trimise sa lumineze si sa inmiresmeze sufletele si vietile noastre.

Totusi, spre lauda Celui care straluceste in sfintii Sai, o sa incercam sa parcurgem drumul vietii sale, de la nasterea binecuvantata pana in ziua de azi, ramanand, ca o datorie de suflet, celor care vor trai peste veacuri, dupa noi, sa descopere in continuare, minunata lucrare a mucenicului pururea Facator de Minuni.

Viata si martiriul

Despre viata Sfantului Mina, principalele date ne sunt oferite de sinaxarul egiptean. Mama sa, Euphemia nu avea nici un copil. Intr-o zi s-a dus la biserica din Attrib, cu ocazia unei sarbatori inchinate Maicii Domnului. Acolo, vazand parintii cu copiii langa ei, frumos imbracati, de sarbatoare, ea s-a intristat, a suspinat si a lacrimat ingenunchind in fata icoanei Sfintei Fecioare Maria. S-a rugat fierbinte sa mijloceasca in fata iubitului ei Fiu ca sa-i daruiasca si ei un copilas. Atunci, o voce s-a auzit dinspre icoana, spunand “Amen”. S-a bucurat nespus, intelegand ca Domnul si Maica Sa ii auzisera rugaciunile. Intorcandu-se acasa, i-a povestit sotului ei (Eudoxius) cele intamplate iar el a zis: “Fie voia Domnului”.

Domnul, Iubitorul de oameni, le-a daruit un copilas, un baietel pe care l-au numit Mena (Mina), dupa cuvantul “Amen” pe care il auzise mama in fata icoanei. Mai tarziu, fericitii parinti au mai avut un fiu si o fiica.

Sfantul Mina a crescut intr-o atmosfera crestina, beneficiind de o educatie aleasa – parintii sai erau instariti, tatal fiind guvernator militar. Cand Mina avea 11 ani, tatal sau, fiind deja la o frumoasa varsta, s-a mutat la cele vesnice iar mama sa i-a urmat trei ani mai tarziu. Ramanand fara parinti, Sfantul Mina si-a inchinat viata rugaciunii, postului, alergand cu buna nadejde catre Parintele Ceresc, Ocrotitorul orfanilor si Proniatorul celor ce-L iubesc.

Cu timpul, datorita pretuirii pe care toti o aveau fata de el, Sfantul Mina a fost numit in inaltul post pe care-l ocupase tatal sau, conducand cu dreptate si iubire de semeni, fiind pretuit si cinstit de catre toti cei care il cunosteau.

Cand imparatul Diocletian a renuntat la crestinism si a ordonat adorarea idolilor, multi crestini au preferat sa primeasca martiriul in numele Domnului nostru Iisus Hristos.
Sfantul si-a parasit pozitia si s-a retras in desert unde a ramas pentru o perioada de cinci ani, cinstindu-L si iubindu-L pe Dumnezeu din toata inima sa.

Intr-una din zile, a vazut cerurile deschizandu-se si mucenicii purtand cununi minunate. A auzit o voce zicand: “Tot cel ce se osteneste pentru numele Domnului Iisus va primi astfel de cununi”.

Atunci, Sfantul s-a intors in orasul pe care il guvernase, marturisind numele Domnului Iisus Hristos. Stiind ca apartine unei familii nobile, concetatenii sai l-au sfatuit sa se indeparteze de credinta lui, promitandu-i daruri si mariri. Sfantul Mina nu s-a razgandit iar guvernatorul orasului a hotarat sa fie torturat, insa Sfantul a rezistat vitejeste torturilor. Atunci guvernatorul a ordonat sa-i fie taiat capul, sa i se arunce trupul in flacari, iar cenusa sa fie imprastiata in vant. Trupul i-a ramas in foc timp de trei zile si trei nopti, dar nu a suferit stricaciuni.

Dupa trei zile, sora Sfantului a reusit sa-i ia trupul de acolo, dand soldatilor o multime de bani. L-a infasurat intr-un vesmant si intentiona sa il duca in Alexandria, dupa cum o sfatuise inainte chiar fratele ei; avand trupul mucenicesc cu ea, s-a imbarcat pe una dintre corabiile ce mergeau spre Alexandria.

In timpul calatoriei, niste salbaticiuni ale marii au aparut din adancuri si au atacat calatorii de pe vas; acestia erau ingroziti si strigau cu frica mare. Sora Sfantului s-a rugat Domnului si a cerut mijlocirea, ajutorul fratelui ei – ca urmare, din trupul Sfantului au iesit flacari care au ars fetele salbaticiunilor. Acestea s-au scufundat cu repeziciune, iar cand au reaparut, flacarile le-au ars inca o data; dupa aceasta s-au scufundat definitiv.

Cand corabia a intrat in port, locuitorii din Alexandria, in frunte cu Patriarhul Atanasie cel Mare, i-au iesit in intampinare: au purtat trupul sfant cu infiorare, l-au imbracat in vesminte scumpe si l-au asezat in biserica, spre cinstire si inchinare. Dupa ce perioada persecutiilor s-a incheiat, ingerul Domnului i-a aparut patriarhului si i-a spus ca voia Domnului era sa aseze trupul Sfantului Mina pe o camila si sa il scoata afara din oras fara ca cineva sa il calauzeasca; trebuia doar sa urmareasca de la distanta camila pana cand aceasta se va opri in locul hotarat de Domnul. Au mers asa cu totii pana cand au ajuns intr-un loc numit Lacul Bayad din regiunea Marriot. Acolo, ei au auzit o voce zicand: “Acesta este locul unde Domnul doreste sa se odihneasca trupul iubitului sau Mina”. Astfel, au coborat corpul si l-au pus intr-un sicriu pe care l-au asezat intr-o gradina frumoasa iar apoi multe minuni s-au intamplat cu mijlocirea mucenicului.

Dupa o vreme, locuitorii din Pentapolis s-au ridicat impotriva oraselor din jurul Alexandriei. Oamenii se pregateau sa ii infrunte pe barbari si guvernatorul a hotarat sa ia trupul Sfantului cu ei, ca un puternic ocrotitor. A luat trupul in ascuns si cu binecuvantarile Sfantului, i-a biruit pe barbari si s-a reintors victorios.

Guvernatorul, bucuros si recunoscator, s-a gandit sa nu inapoieze trupul Sfantului la locul de unde il luase, vroind sa il duca in Alexandria si sa il puna intr-un loc de cinstire si inchinare. Pe drumul de intoarcere a trecut prin zona Lacului Bayad, locul de unde luase trupul Sfantului Mina. Acolo, camila care purta sfantul trup a ingenunchiat si nu a mai vrut sa se miste, chiar in pofida catorva lovituri primite. Atunci, au mutat trupul pe o alta camila, dar nici aceasta nu a vrut sa plece din loc. In cele din urma, guvernatorul si cei care il insoteau au inteles ca aceasta este vointa Domnului si au facut un sicriu din lemn de esenta tare, in care au pus sicriul de argint.
Apoi, au asezat sicriul la locul sau si cerand binecuvantarea Sfantului Mina s-au reintors in Alexandria.

Descoperirea minunata a sfintelor moaste

Atunci cand Domnul a dorit sa dezvaluie locul unde era trupul Sfantului Mina, a facut-o dupa cum urmeaza: In acele locuri, se afla un pastor care avea un miel bolnav de raie; intr-una din zile, acest miel a alunecat intr-o fantana, un put aflat langa locul unde era ingropat trupul Sfantului Mina. Iesind din apa, mielul s-a rostogolit prin nisipul din acel loc si s-a vindecat pe loc. Pastorul, uimit, a inceput sa ia din nisip, sa il amestece cu apa si sa unga cu el orice miel bolnav si acesta se vindeca imediat.

Vestea miracolelor s-a raspandit cu repeziciune in Imperiul Bizantin, pana cand a auzit si imparatul Constantinopolului (se pare ca este vorba de insusi Sfantul Constantin). Acesta, avea o singura fata care era bolnava de lepra. Imparatul a trimis-o la locul unde era trupul Sfantului Mina ca sa afle de la acel pastor cum se petreceau minunile. Discutand cu acesta, fata a luat nisip, l-a umezit cu apa si s-a frecat pe trup, dormind peste noapte in acel loc. In timpul somnului ea l-a vazut pe Sfantul Mina care i-a zis: “Trezeste-te devreme si sapa in acest loc si vei gasi trupul meu”.

Cand s-a trezit, fata era vindecata si incepand sa sape, a gasit trupul Sfantului. Degraba, a trimis vorba tatalui ei despre cele intamplate. Acesta s-a bucurat nespus, multumind si aducandu-I laude lui Dumnezeu. In semn de recunostinta si nu numai, imparatul a dat bani si a trimis oameni, care au construit o biserica in acel loc, in cinstea slavitului mucenic Mina.

Mai tarziu, in timpul domniei imparatilor romani Arcadius si Honorius, acestia au hotarat construirea unui oras impresionant exact in acel loc, oras care s-a numit Abu Mena (abu – parinte, sfant).

Abu Mena – orasul Sfantului

Acest oras, avea sa devina vestit in intreaga lume crestina, ca un loc de mangaiere, izbavire, tamaduire, ocrotire, salvare. Va fi unul dintre cele mai cautate locuri ale crestinatatii in perioada secolelor V-VII (d. Hr.).

Multimi de oameni bolnavi veneau aici, din cele patru zari ale pamantului, rugandu-l pe marele mucenic sa mijloceasca pentru ei, pentru familiile lor si pentru prieteni – si multi isi aflau rezolvarea problemelor cu care venisera ... cu mijlocirea Sfantului Mina.

Vestigii arheologice ale vechiului oras Abu Mena

In semn de binecuvantare, ei duceau de aici (inapoi acasa) niste mici sticlute ceramice, umplute cu apa dintr-un izvor facator de minuni, sau cu ulei de la candela ce ardea langa trupul Sfantului. Pe fiecare fata, era reprezentat Sfantul Mina, purtand o tunica si avand la picioare doua camile. De-a stanga si de-a dreapta capului, era scris in limba greaca: "O AGIOS MENAS” (Sfantul Mina). Aceste sticlute au fost descoperite, de catre arheologi, in diverse locuri, surprinzatoare prin raspandirea lor: Heidelberg in Germania, Milano in Italia, Dalmata in Iugoslavia, Marsilia in Franta, Dengela in Sudan, Ierusalim in Tara Sfanta si la Tomis (Constanta) in Romania.

ticluta teracota – Egipt (sec VI – d. Hr..) (Städtiche Galerie Liebighaus, Frankfurt.)  ticluta teracota – Egipt (sec VI – d. Hr..) (Städtiche Galerie Liebighaus, Frankfurt.)

Din pacate, la venirea arabilor in Egipt, o parte dintre ei au atacat orasul si biserica, acestea fiind distruse si ramanand in timp doar ruinele ....

Cutiuta fildes – ilustrand scene din martiriul Sf. Mina (sec VI – d. Hr.) (British Museum - Londra)

Acum, in acel loc, se afla o impresionanta manastire (construita de raposatul papa Kyrillos VI, conducatorul Bisericii Copte) unde odihnesc, spre vesnica inchinare, moastele mucenicului.

Racla cu sfintele moste ale mucenicului Mina

Minuni din zilele noastre

Cineva, un frate de-al nostru, nu lipsit de umor, spunea: "Sfantul Mina ? Este super-grabnic ajutator”. Am putea intelege: fie ca mucenicul s-a adaptat secolului in care traim, fie ca noi am gasit in sfarsit termenul potrivit (poate putin profan), care ii caracterizeaza alergarea spre cei care ii solicita smeriti si cuminti ajutorul.

Oricum ar fi, credem ca de-a lungul veacurilor, Sfantul a fost alaturi de poporul lui Dumnezeu asemenea unui alt mare Facator de Minuni, dumnezeiescul arhiepiscop al Mirelor Lichiei, blandul si darnicul Sfant Nicolae (a carui intoarcere o asteptam si mici si mai mari, cu acelasi drag si in acest an).

De altfel, cei doi sfinti au cam aceeasi varsta - primele 17 veacuri ale vesniciei - si se intrec, in mod armonios, in ocrotirea si luminarea vietilor noastre. Legat de minunile propriu-zise, am dori sa amintim in rezumat doar cateva, altele pot fi regasite in cartile publicate iar restul (cele nenumarate), te rugam pe tine cititorule, sa le adaugi - dintre cele intamplate tie sau apropiatilor tai - ca multumire tainica, pentru ajutorul la fel de tainic primit. Astfel, din sufletul fiecaruia dintre noi, nu va lipsi nici una, iar mucenicul se va bucura in slava sa pentru fiecare in parte si pentru toti intreolalta.

Sfantul Mina - Aparator al dreptatii

Domnul Aziz Serkis Guirguis, un pensionar, povesteste ca pe durata serviciului sau in Fortele de Politie, a fost acuzat pe nedrept si retinut pentru un proces.
A cerut neincetat mijlocirea Sfantului Mina, cu nadejdea ca nu va fi trecut cu vederea.

Cand cazul a fost audiat, avocatul lui nu a reusit sa mearga si a fost inlocuit de un altul, necunoscut. Acesta a vorbit ceva cu judecatorul, care l-a chemat pe domnul Aziz si l-a declarat nevinovat. Domnul Aziz a fost eliberat si primul lucru care l-a facut a fost sa il caute pe acest avocat si sa il intrebe cine l-a trimis. Dar, nu era nicaieri acel avocat si nimeni nu a putut raspunde la intrebarea domnului Aziz… Acel avocat fusese insusi Sfantul Mina.

Sfantul Mina - Doctor fara de arginti

* Domnul Papadopoulos, cantor la o biserica din Alexandria povesteste ca fiul sau suferea de negi, pe care ii avea pe fata si pe frunte si aratau ca niste lentile maro. Povestea continua asa:

“Aveam o icoana a Sfantului Mina acasa. Fiul meu si-a pus fata pe icoana si s-a rugat fierbinte. Atunci, toate punctele de pe fata i-au disparut, iar fiul meu si-a revenit.
Cand duhovnicul nostru, un parinte imbunatatit, a venit in Alexandria, am mers la dansul sa iau binecuvantare. M-a uimit, spunandu-mi: ’Ce i-a facut Sfantul Mina fiului tau? Nu imi ascunde nimic’.

Am plans de bucurie intelegand ca dansul stia ce a facut Sfantul Mina. Deci, i-am explicat ce s-a intamplat cu exactitate si mi-a spus: ’Sfantul Mina v-a onorat cu vizita lui!’ ”
- S-a intamplat ca fratele unui episcop suferea de ulcer la stomac si trebuia sa fie operat.

Episcopul s-a dus la un batran pustnic si l-a rugat sa mijloceasca pentru fratele lui. Pustnicul i-a spus doar atat: “Il voi ruga pe Sfantul Mina !”
Episcopul s-a dus sa il viziteze pe fratele lui si cand a intrat, acesta (bolnavul) s-a ridicat brusc in picioare si si-a intrebat sotia: “Unde este doctorul care a trecut acum pe aici ?” Sotia i-a raspuns ca nu trecuse nici un doctor.

El a insistat, zicand: “A trecut chiar acum pe langa mine si era imbracat in alb”.
Atunci, episcopul i-a povestit fratelui sau exact ceea ce ii spusese batranul avva.
Doctorul care a fost vazut doar de catre pacient era Sfantul Mina, Facatorul de Minuni si ocrotitorul si ajutatorul tuturor celor care alearga la dansul.
Dupa aceasta vizita, bolnavul si-a revenit complet.

Sfantul Mina – grabnic ajutator

* Odata, s-a intamplat sa se termine faina la Manastirea Sfantului Mina, in vechiul Cairo.

Staretul, parintele Mina, avand mare evlavie pentru mucenic, s-a indreptat spre icoana Sfantului Mina si l-a rugat sa il ajute sa obtina niste faina pentru prescuri.

Parintele Mina i-a dat 25 de piastri parintelui Atanasie, sa cumpere faina dar acesta nu a reusit sa gasesca nicaieri - era criza de faina in acea perioada, in toata tara.
Parintele Atanasie s-a intors la manastire necajit, dar chiar langa usa bisericii a gasit un saculet pentru faina si o cartela care permitea purtatorului sa ridice o punga de faina. Surprins, a luat saculetul si cartela si le-a dat parintelui Mina, relatandu-i intamplarea.

Acesta a mers personal la adresa mentionata pe cartela – un magazin care i-a vandut faina. Mai mult, vanzatorul s-a oferit sa-l duca inapoi la manastire.
In urmatoarele zile, Ministerul Resurselor a acceptat sa acorde manastirii cartele de aprovizionare pentru o cota lunara de faina.

* Cu cativa ani in urma, o doamna din Bucuresti si-a pierdut de mai multe ori actele si dupa indelungi cautari, s-a rugat Sfantului Mina. Avea sa le gaseasca de fiecare data la pangarul Bisericii Ruse, unde mergea de obicei. I se spunea ca “cineva le-a adus aici”. Ea stia sigur ca nu le pierduse in biserica sau in imprejurimi. Dar, probabil asa se gandise Sfantul sa i le “inapoieze”.

Intr-o zi insa, a observat ca nu-si mai gaseste manusile. Atunci s-a rugat iarasi Sfantului Mina dar, de aceasta data, cu indrazneala:
- Sfinte, ajuta-ma sa-mi gasesc manusile! Dar, te rog nu mi le mai trimite prin cineva… Adu-mi-le chiar tu!
Peste cateva zile a ajuns la Biserica Rusa, gandindu-se ca poate, la pangar, isi va gasi manusile cautate. Dar, chiar in momentul in care a intrat in biserica, a simtit ceva cald pe maini. S-a uitat si… manusile pierdute erau chiar pe mainile ei!
Persoana careia i s-a intamplat minunea este o femeie cu capul pe umeri, pe atunci fiind jurist la o mare firma internationala.

Sfantul Mina – biruitor la El-Alamein

O minune cu totul speciala o relateaza inspirat un cunoscut predicator al Bisericii Greciei, mitropolitul Augustin de Florina. Redam fragmentul predicii care surprinde interventia providentiala a mucenicului intr-o batalie importanta a celui de al doilea Razboi Mondial: "Rommel a fost invins si a fost invins de o brigada elina, de 6700 de elini! Acestia, dupa ocupatie, au plecat din Elada. S-au urcat in corabii si s-au dus in Alexandria. Cand au ajuns acolo, Alexandria plangea. “Au venit elinii, ziceau, vom invinge!”… Acestia au alcatuit o brigada de zece mii de barbati. Si au inaintat, au inaintat pana au ajuns in munti, la cca.100 km in vestul Alexandriei. Acolo, stop! I-a oprit Rommel. Si a avut loc o batalie, o batalie puternica, intr-un loc caruia ii spuneau in araba “El Alamein”. “El Alamein” inseamna “locul lui Mina”, deoarece in acea parte este o biserica veche a Sfantului Mina. A ramas istoric acest sat litoral al Egiptului, care dupa cum am spus la inceput, este locul unde s-a nascut Sfantul Mina. Acolo elinii au dat batalia. Si-au facut cruce, au cantat “Aparatoare Doamna”, s-au luptat si l-au invins pe Rommel. Englezii au recunoscut ca impreuna-autor al acestei biruinte era si Sfantul Mina si au zidit o biserica noua acolo, la El Alemein, in Africa. Deoarece acolo, pentru prima data, s-a rupt Axa. In acea noapte, Sfantul Mina a iesit din bisericuta sa si calare pe calul sau alb, in fruntea soldatilor si a demnitarilor elini, a nimicit puterile intunericului si ale pacatului”.

Racla cu sfintele moste ale mucenicului Mina

Sfantul Mina si garda pretoriana

Spre final, vom relata o minune ce apartine inceputului faptelor minunate ale Sfantului dar si unui nou inceput pentru Biserica : se spune ca in noaptea in care a fost martirizat, in palatul imparatului Diocletian, garda pretoriana s-a rasculat ... din senin ... si l-a detronat pe cel mai crud si inversunat prigonitor al Bisericii lui Hristos.
A fost momentul de cotitura in istoria Bisericii – cand intunericul care incerca sa o cuprinda de atata timp a fost doborat - iar cel care a urcat putin mai tarziu pe tronul imparatesc, a fost nimeni altul decat marele Constantin, eliberatorul crestinatatii.

Astfel, asa cum prin Ioan Botezatorul se incheiase sirul profetilor lui Israel, putem considera ca prin Sfantul Mina s-a incheiat sirul Marilor Mucenici ai Bisericii, luptatori nebiruiti pentru eliberarea din intunericul paganatatii. Acest moment a reprezentat un splendid rasarit de soare, peste altarele sfintite si greu incercate ale Bisericii lui Hristos..., de acum incepand o noua perioada, plina de lumina si prospetime, de dezvoltare si intarire.

Sub aceste noi auspicii, Biserica va tresalta, se va bucura, ii va cinsti si ii va onora cu slujbe, rugaciuni, cantari pe ostasii ei cei mai alesi, care si atunci si acum, lupta neosteniti, alearga, biruiesc pentru Domnul Hristos si pentru oameni.

In loc de incheiere

Consideram potrivit ca elogiul final al dumnezeiescului mucenic sa il aduca Gura de Aur a Bisericii si pastorul ei prea-intelept, Sf. Ierarh Ioan: "Raclele mucenicilor nu sunt altceva decat porturi sigure, izvoare cu ape duhovnicesti, comori pline de bogatii ce nu pot fi jefuite, nici istovite vreodata. Si dupa cum porturile dau multa siguranta corabiilor izbite de valuri multe, cand se adapostesc in sanurile lor, tot asa si raclele mucenicilor dau multa liniste si siguranta sufletelor noastre izbite de grijile lumesti, cand vin alaturi de ele. Si dupa cum izvoarele de apa rece invioreaza trupurile cele ostenite si arse de sete, tot asa si raclele mucenicilor racoresc sufletele cele aprinse de patimi rusinoase; numai vederea lor stinge pofta cea rusinoasa, invidia ce incolteste, mania ce clocoteste si orice alta patima care ar tulbura sufletul nostru. Raclele mucenicilor sunt cu mult mai de pret decat orice comoara. Comorile de bani impresoara de primejdii pe cei ce le gasesc. Daca se imparte in mai multe parti, prin impartire comoara se imputineaza. Cu comorile raclelor mucenicilor nu-i asa: gasirea lor nu-i aducatoare de primejdie, iar impartirea lor nu le imputineaza. Cu totul contrar comorilor de bani. Acestea, dupa cum am spus mai inainte, se micsoreaza daca se impart; moastele mucenicilor, insa, atunci isi arata mai mult bogatia, cand sunt impartite la mai multi. Asa e natura lucrurilor duhovnicesti: cresc prin distribuire, se inmultesc prin impartire. Nu sunt atat de incantatoare gradinile care ofera ochilor privitorilor trandafiri si violete, cat sunt de incantatoare mormintele mucenicilor, care ofera sufletelor privitorilor o bucurie nevestejita si trainica”...

Fie ca mijlocirea, ocrotirea si binecuvantarea Sfantului Mucenic Mina sa fie cu noi cu toti. Slava lui Dumnezeu in veci !

Valeriu R. Bob

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 85278

Voteaza:

Sfantul Mare Mucenic Mina – Facatorul de Minuni 5.00 / 5 din 1 voturi. 19 review utilizatori.

Comentarii (19)

 • Tina MPostat la 2018-06-18 23:41

  Ii aduc mii de multumiri Sfantului Mina pentru tot ajutorul primit in urma unui post tinut 9 saptamani. Imediat dupa citirea acatistului in timpul acestui post, o serie de situatii s-au rezolvat in viata mea. Toate conflictele de la locul de munca au inceput sa se rezolve si sa iasa la iveala adevarul, am primit o marire de salariu si mi-a scos Dumnezeu oameni buni in cale care m-au ajutat atunci cand aveam mai mare nevoie. Toate rugaciunile mele referitor la pagubele financiare pe care le aveam, s-au transformat in binecuvantari si in ajutor divin. Salariu marit, un bonus substantial de nu imi venea sa imi cred ochilor, multa blandete in sufeletele celor din jur si o depresie care a disparut ca prin minune, desi aveam insomnii repetate, vise foarte urate si nimic nu mai parea sa imi fie potrivnic inainte de inceperea postului. Am scris acest mesaj pentru a da nadejde si altor oameni aflati in situatii grele, sa se roage din tot sufletul Sfatului Mina care mijloceste rugaciunea noastra catre Dumnezeu. Veti vedea rezultate degraba, fara indoiala. Iti multumesc TIE, Doamne Dumnezeule Mare!

 • Corina MuresanPostat la 2015-05-22 14:33

  Sf. Mina ne-a ajutat pe mine si cei din familia mea de atat de multe ori incat nici nu ne mai amintim toate situatiile in care a fost alaturi de noi. Incepand cu lucruri mici precum chei si documente pierdute care apareau miraculos imediat ce ne rugam Sfantului si despre care nu voi povesti mai mult acum, pana la lucruri mari, f mari. La 27 de ani am fost diagnosticata cu o problema de sanatate grava.Dumnezeu si Sfintii sai au fost alaturi de mine si desi am fost diagnosticata si am inceput tratamentul la 1 an de cand problema aparuse in tot acel an problema mea nu a evoluat deloc in conditiile in care de obicei acest tip de probleme de sanatate evolueaza rapid. Dupa tratament, am facut Pet CT (un fel de tomograf f complex)chiar in preajma sarbatorilor Sfantului Nectarie si a Sfintilor Arhangheli,iar imediat, de ziua Sfantului Mina am primit rezultatul, remisie completa, vindecare!Ce minune! Sotul meu isi cauta un loc de munca de mult timp.Ne-am rugat in principal Sfintei Xenia din Sankt Petersburg cea care ajuta in astfel de cazuri si Sf Mina care este Sfantul iubit al sotului meu de mic copil. In timp ce citeam acatistul Sfintei Xenia telefonul a sunat pentru un interviu pe un post la care nici nu am indraznit sa visam, iar interviurile au mers atat de usor...Cand sotul meu a ajuns la birou, de pe geamul biroului lui se vedea mare, minunata, biserica Sf Mina din Cotroceni. Alta data mama sotului meu si-a uitat geanta cu acte si bani pe un scaun intr-un punct de informare turistica in Bulgaria unde intrau foarte multi oameni. Nici macar nu stia unde o uitase, si-a dat seama ca nu mai are geanta la peste 20 de km si la peste 1 ora de cand o pierduse.Ne-am rugat Sfantului Mina si ea a gasit geanta neatinsa, desi trecusera multe persoane pe langa ea si destul timp de cand o uitase. Tot cu ajutorul Sf Mina si a Sf Ioan Rusul , Nicolae si Sfintei Paraschiva la care m-am rugat atunci in principal, tatal meu a castigat un proces nedrept pt el. In toate ne ajuta Sfantul. Dar ce fiinte mici suntem noi care deznadajduim uitand ca Dumnezeu ne poate ajuta in toate....

 • Ioan IoanPostat la 2014-02-19 11:52

  Sa ne rugam cu totii Sfantului Mare Mucenic Mina care nu ne lasa si mijloceste pentru noi in fata Bunului Dumnezeu ! Grabnic ajutator este Sfantul ! M-a ajutat de mai multe ori ! Relatez doua intamplari: -Inainte de Craciun nu aveam bani si citind acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina am primit o suma mare de bani la care nici nu visam ! -Mi-am pierdut borseta , cu acte si o suma destul de mare de bani , intr-un loc in care in mod normal nu erau sanse sa o mai recuperez ( locul l-am aflat dupa ce am gasit borseta , nu stiam unde am pierdut-o ) dar rugandu-ma Bunului Dumnezeu si Sfantului Mare Mucenic Mina am gasit-o fara sa lipseasca nimic ! Cand zic am gasit-o vreau sa spun ca la scurt timp dupa ce m-am rugat Sfantului , aproape imediat! "Minunat este Dumnezeu întru sfinţii Lui" (Psalmul 67 )!

 • adriana adamPostat la 2013-02-15 23:35

  Sfantul Mina este grabnic ajutator, chiar si pe cei rai ii ajuta. Intr-o perioada, nu aveam serviciu, datorii multe, dar am cerut binecuvantare preotului sa fac si eu acatistul Sfantului Mina 40 de zile, insa cu putina credinta. In ziua 38, am fost sunata de o prietena ca are ceva de lucru pt. mine si nu era un servicu oarecare ci unul foarte greu de gasit, a fost omul potrivit la timpul si locul potrivit, deci mana Sfantului.Si de acolo s-au legat mai multe oferte, una dupa alta. Ii multumesc Sfantului Mina si va indemn sa incercati si veti vedea, nimeni, dar nimeni nu ramane neauzit.

 • Bardacut FlorentinaPostat la 2013-01-28 01:13

  Buna ziua, Sunt in cea mai dificila situtie din viata mea. Nu m-am gandit niciodata ca o sa pot sa ajung asa. Traiesc de luni intregi disperarea, fara nici o solutie, dorm numai cu somnifere, etc.....Stiu ca problema mea se mai poate rezolva doar printr-o minune Dumnezeiasca. Sambata m-am dus la un Omv sa ridic niste bani. Am ramas sa beau un ceai. Mi-am dorit sa merg la Biserica Sf Mina sa ma rog. Am cautat pe internet sa vad adresa. Am gasit un numar de telefon. Am sunat si normal ca nu a raspuns nimeni. Am zis ca o las pt o alta zi. Uitand-ma catre sosea in partea stanga vad o biserica. Am zis ca merg sa ma rog si apoi plec acasa. Cand am ajuns langa biseria ghiciti care era? Desigur Sf Mina. Nu mi-a venit sa cred. Sunt sigura ca Sf Mina m-a chemat la el. Am intrat, am citit acatistul, m-am rugat, dar am facut-o in special ca sa imi dea o ocazie sa ajung la o anumita persoana care ar putea sa ma ajute. Am plecat acasa. Duminica dupa masa aveam nevoie de o penseta. Pe a mea nu o gaseam. Am sunat o cunostinta( asta pt ca eu sunt in vizita in Bucureti). Am zis ca merg dupa ea. Am inceput sa vorbim, sa ne povestim de ce face fiecare. Din vorba imi vorba ajunge sa pomeneasca numele persoanei pentru care eu m-am rugat. Nu mi-a venit sa cred. Am intrebat imediat daca ma poate ajuta sa ajung la persoana in cauza. Raspunsul a fost ca da, doar ca va trebui sa mai astept din cauza programului incarcat. Mi-a spus ca este o persoana dura.....Dar Sf Mina ii va inmuia inima. O sa revin si cu continuarea. Rugati-va Sfantui si o sa va trimita ajutorul sau. Doame ajuta! Florentina B.

 • minea albuPostat la 2012-04-19 11:46

  revenire dupa data de ieri 18.04.2012. da...a fost mai mult decat ma asteptam.la intorcerea din drum mi s-a intamplat un necaz care pana la urma s-a transformat intr- un castig,foarte bun.deci...acum cand scriu nu-mi vine sa cred. am scris ieri ca nu este o coincidenta prenumele meu - minea - cu cel al sfantului,ba chiar este ,mai mult am citit despre orasul Abu- Mena,iar numele meu este Albu iar prenumele Minea,...am ramas mult timp uimit... de tot ce se intampla si mi s-a intamplat intr-o singura zi de cand am citit de sf.mare mucenic mina.Oameni buni rugati-va la acest mare sfant cu incredere in DUMNEZEU si sf.mina v-a fi alaturi de voi cu siguranta si ve-ti fi ocrotiti de tot raul.Doamne ajuta.

 • minea albuPostat la 2012-04-18 12:49

  HRISTOS A INVIAT. Doresc cateva lamurui de la cei ce cunosc si sunt in cunostinta de cauza. Prenumele meu este - Minea-.intrebarea este -- e unul si acelasi nume cu - Mina -.astazi am intrat pe internet si am observat ca sunt foarte putini cu acest prenume.Curios ca tot astazi doream sa ajung pe la o manastire,biserica,etc.dar exista unele piedici minore,dar am citit tot pe internet, acatistul sf.mare mucenic Mina(dar eu am scris Minea si a fost acelasi lucru) iar la o jumatate de ora m-a sunat un prieten sa merg cu el sa rezolve o problema si stiu ca in apropierea acelui loc este o bisericuta cunoscuta,deci.....ati inteles ce repede am fost auzit,nu-mi vine sa cred nici acum.Urmeaza sa plec. Am inteles care a fost si este menirea sf.mare mucenic Mina(Minea) si nu cred ca este vreo coincidenta ca eu am acest prenume si lucrez ca politist. Pentru cei care-mi raspund le multumesc anticipat.

 • Paul IanosPostat la 2012-04-09 02:07

  Buna ziua, Va indemn sa va rugati cu incredere acestui mare sfant, si sa va puneti toata increderea in el ca nu veti fi lasati singuri si neajutati. Eu nu auzisem niciodata de sf Mina, si de asta cu atat mai mare este minunea. Eram suparat ca de 1 an si ceva nu gaseam de lucru, banii pe care i-am avut erau pe terminate si pe langa toate astea am si rate de 500 euro pe luna(apartament si masina). Intr-o zi a venit o cunostinta apropiata care este si preot si mi-a zis: 'vrei sa-ti gasesti de lucru intr-o luna?' Eu i-am raspuns nedumerit ca da, doar stia ca imi caut de lucru de 1 an. Si mi-a zis sa fac 40 de zile acatistul Sf Mina si voi avea negresit de lucru. La inceput am fost indoielnic, dar dupa cateva zile am inceput sa fac acatistul Sf Mina. In ziua 38 m-a sunat un prieten si mi-a zis ca si-a gasit ceva de lucru si ca ar mai avea nevoie de oameni; am trecut toate interviurile cu brio(parca mult prea usor) si acum va scriu cu drag din America. Nimic nu este imposibil lui Dumnezeu, trebuie doar sa crezi si sa te rogi!! Paste fericit si Dumnezeu sa ne binecuvanteze!

 • loredana ungurean balaPostat la 2012-01-20 12:46

  Buna ziua, As dori sa spun si eu ca si pe mine Sfantul Mina ma ajuta de fiecare data cand ii cer ceva mi se indeplineste Eram o data la tara iar mama mea si-a uitat ochelarii in fata casei pe pervazul de la geam si-a adus aminte dupa masa ca ia uitat afara sa dus sa ii ea dar nu mai erau acolo atunci am citit acatistul SF mucenic Mina si dupa vreo 2 ore a venit un vecin acasa la noi cu ei ma ajutat de mai multe ori rugaciunile catre Sf muc Mina si ma ajuta si in continuare ori de cate ori ma rog la el Doar avand credinta si incredere ti se indeplinesc rugaciunile

 • popescu anisoaraPostat la 2011-12-11 15:34

  Fiind in mari necazuri si primejdii din cauza unor datorii foarte mari la banca si furnizori, ma rog permanent Maicutii Domnului pentru paza si ajutor, ceea ce s-a si intamplat de nenumarate ori. Cu toate acestea, sigur din pricina pacatelor, o paguba f. mare n-o mai puteam recupera de la un ins care nici nu voia sa mai auda de datoria ce o avea (3,5 miliarde vechi). A trecut o jumatatr de an, timp in care am facut nenumarate presiuni, dar fara izbanda.S-a internat si la psihiatrie pentru a spune ca nu mai este reponsabil de faptele sale.Auzisem de mai multe ori ca Sf, Mare Mucenic Mina este ajutatorul pagubitilor, dar nu m-am rugat niciodata acestiua, cu toate ca biserica cu hramul Sf. Mina este in apropierea casei mele. Disperata fiind, intr-o sambata seara am intrat pe Internet si am citit viata si Acatistul Sf. Mucenic Mina, cerandu-i ajutor din toata inima. A doua zi m-am dus la Sf. Liturghie, unde m-am rugat iarasi din tot sufletul sa ma ajute.Mare mi-a fost bucuria cand miercuri am aflat ca datornicul virase 2 miliarde din datoria de 3,5 miliarde pe care o avea. Nu voi putea niciodata sa multumesc pe deplim pentru binefacerea primita. In continuare citesc acatistul si fac rugaciuni catre Sf. Mina si Maicuta Domnului poare se indura de noi pacatosii sa ne recuperam intreaga paguba, pentru a nu intra in probleme mari cu banca.Pentru mine a fost un semn extraordinar, ca oricine se roaga din suflet si cu mare nadejde Bunul D-zeu nu ne lasa la greu. Am dorit sa scriu toate acestea ca un indemn pentru cei cu probleme sa nu inceteze sa se roage cu credinta si speranta sfintilor, Maicii Domnului si Bunului Dumnezeu pentru cele se folos. Doamne ajuta!

 • Teodora LazarPostat la 2011-11-07 13:12

  Sunt o persoana care merge cat de cat la biserica, credincioasa si tot timpul am zis ca Dumnezeu este peste tot si ca nu trebuie sa merg la o anumita biserica ca sa ma rog si sa primesc ajutor, dar intr-o vineri seara spre sambata mi s-a furat masina din fata blocului, va da-ti seama ca am fost fff suparata, am plans foarte mult insa nu am uitat sa ma rog la Dumnezeu ca sa o gasesc, si m-am hotarat impreuna cu o cumnat si o prietena se mergem duminica la Sf.Mina. Am mers, am stat la sluja, ne-am rugat , am lasat un acatist si am plecat acasa cu speranta ca Sf Mina ne va ajuta, marti pe la ora 11 primesc telefon de la politie ca ne-a fost gasita masina intreaga, nici dl. politist nu-i venea sa creada ca masina a fost furata la starea care am gasit-o. Sf Mina a fost alaturi de noi si ne-a ajuta destul de repede sa ne gasim masina. Doamne Ajuta

 • Dana Maria SerbanPostat la 2011-10-29 21:45

  Il cunosc pe Sfantul Mina de doisprezece ani, timp in care mi-a fost alaturi in toate greutatile vietii, in procese, in nasteri, protejandu-ma de furturi si de pierderi, gasindu-mi solutii pentru cele mai grele probleme, ofrindu-mi veselie si optimism in mijlocul celei mai negre depresii, liniste si incredere ca orice problema are o rezolvare si ca el este acolo si ca nu sunt singura. Rugati-va Sfantulu cu incredere, Sfantul nu va lasa nici o rugaciune fara raspuns. Iti multumesc, Sfinte Mina, pentru toate minunile pe care le faci in viata mea de doisprezece ani. Iti multumesc, Doamne, pentr ca mi l-ai dat drept protector pe marele mucenic Mina.

 • Maria Alina AchkoutyPostat la 2011-02-14 16:28

  Buna ziua!!!Chiar vreau sa va multumesc pe aceasta cale..am citit articolul cu Sf Mina prin intermediul d'vs..pe tata il cheama Mina si am zis sa citesc viata Sf-lui...am ramasa surprinsa de ceea ce am citit. Poate cineva sa imi scrie sau sa imi trimita Acatistul Sf Mina... VA MULTUMESC PT CA EXISTATI!!!

 • olga neculaiePostat la 2011-01-28 22:47

  neculaie olga si eu am fost ajutata de sf. Mina Mi sau furat niste bani si mia spus cineva sa citesc acatistul sf. Mina 40 de zile in zile de post si asa am facut am inceput sa citesc si cam dupa aproximativ 25 de zile ca sa intimplat acum vro 10 ani,de post mam pomenit cu fata care mia luat banii intro seara cu o parte mica din bani si cu promisiunea ca va veni in fiecare luna sami aduca restul miam dat seama ca e mana sfantului Mina si iam multumit din toata inima ca mia aduso macar sa recunoasca ca ia furat ca fusesem si la politie si cu toate ca in fata mea a recunoscut de la inceput cand am prinso furand acolo nu a mai recunoscut si eram necajita dar sfantul a trimiso pana la urma spunandumi ea mie ca de multa vreme voia sa vina sasi recunoasca vina si nu petea.Pentru mine a contat f mult acest lucru pt ca am putut sa o iert si nu am mai avut nici o parere de rau dupa accea caci mia fost f apropiata inainte de a se intampla incidentul mam multumit cu recunoasterea greselei facute de ea caci de atunci nu a mai venit si nu sia tinut promisiunea de a da toti banii dar am iertato de atunci si eram aproape sigura ca nu va mai veni pt ca miam dat seama ca nu a avut de unde ii multumesc sfantului Mina de cate ori imi aduc amintesi le spun si la altii sa faca la fel cand li se intampla sa fie pagubiti.

 • Dorina IonelPostat la 2010-12-08 22:30

  M-am gandit mult daca sa povestesc sau nu un fapt extraordinar care s-a petrecut de ziua Sf Mina anul acesta 2010...M-am dus si eu la rand si am zis sa citesc Acatistul Sf Mina macar de 7 ori .......am stat de la 9 dimineata pana la 7 seara...toata ziua m-am rugat de sora mea sa vina la rand dar ea se apucase de alte probleme se dusese de dimineata la politie sa schimbe carnetul ca avea carnet in lb italiana etc. Si stand eu acolo la coada o sun odata imi zice ca vine dupa ce termina la politie si apoi pe la 14 o sun iara imi zice ca a avut probleme cu traducerea si a trebuit sa se intoarca sa mearga iara la politie si uite asa pe la 16 a ajuns si ea acasa si e obosita moarta etc. Am lasat-o in pace . Pe la ora 18,30 seara am zis sa mai fac o ultima incercare sa vina si ea macar pt copilas (uitasem sa va spun ca era insarcinata in ultima luna)...si ii trimit mesaj ...sa vina ca sunt la rand ca sunt aproape etc. A trecut o ora nici un semn atunci, cum imi ajunsese randul m-am dus si m-am inchinat la moaste si am iesit din rand......si totusi ceva nu ma lasa sa plec acasa ....am intrat in biserica, am stat la slujba la acatist dar ma uitam mereu la telefon poate vine, poate vine.....imi doream mult sa vina...pe la 20 ma suna: Venim si noi! Si zic: Haideti! Nu am mai stat sa zic stai ca eu am iesit din rand etc. Si au venit! Pe la 20 si 15 minute erau acolo. Cum eu iesisem din rand ...am luat-o pe sora mea- insarcinata ultima luna- de mana si am mers cu ea in fata, acolo era lant de jandarmi, un preot langa jandarmi si in spatele lor gard de fier ,nu puteai sa treci si i-am explicat pe rand jandarmului ca e insarcinata ca e in ultima luna ca nu poate sa stea la rand si el a zis ca nu poate s a o lase ca ar insemna nerespectarea celor care stau la rand etc. Avea dreptate, nu contest am vb cu preotul de la rand si si nici el nu a vrut sa o lase erau mame cu bebelusi stateau acolo in rand paralel cu randul strajuit de gardutz si nu le lasau sub nici o forma, in fine daca am vazut ca nu se poate m-am gandit sa rog pe cineva din rand mai aproape de poarta sa o lase si pe ea in fata, am iesit deci pe poarta bisericii - racla era in curtea bisericii si m-am apropiat de rand de o femeie de la margine i-am zis ca sora mea e insarc in ultima luna si femeia a inteles si a zis ca o lasa....acuma era probl sa gasesti o nisa intre acele gardutze si tocmai cand femeia acceptase sa ne lase, sora mea a zis : Nu pot sa stau o ora si jumatate aici la rand! Daca nu ne lasa nu ne lasa si gata! Era un raspuns obraznic,ea statea cu fata spre mine si cu spatele la biserica si sotul ei langa mine cu fata spre ea pt o secunda am intors capul parca sperand ca ceva sau cineva o sa ma ajute... imi doream mult sa le fie bine....lor si copilului lor si pt o secunda am vazut o figura inalta ca se apropie repede spre noi ...mergea pe miljocul drumului si noi stateam relativ pe mijlocul drumului dar mai aproape de marginea din dreapta. Si a trecut repede prin stanga mea si a zis cu o voce tunatoare: CINE NU VA LASA? CUM NU VA LASA? VENITI DUPA MINE!!!!!!! Sora mea a plecat dupa el fara sa zica un cuvant si eu dupa ea.Sotul ei m-a intrebat: CINE E OMUL ACESTA? Si eu am raspuns: NU STIU!Dar stiam f bine Cand a trecut pe langa mine m-am cutremurat!!!!!!!! Sora mea care are 22 de ani s-a luat dupa ,,baiat'' si ,,baiatul'' s-a dus la jandarmi ca si mine si s-a rugat sa o lase si nu au vrut. Sora mea i-a zis: LASATI, nu vedeti ca nu se poate? Observati: LASATI! nu: LASA! cum ar fi zis in mod... El nu s-a lasat: s-a dus la preot a trecut de jandarmi, cum nu stiu si se ruga sa o lase, eu m-am cocotat sus pe scarile bisericii si vazand cum se roaga un strain am inceput sa ma mir desi stiam, simteam in sufletul meu ceva straniu. Din nou s-a intors si el spre sora mea si a zis: Vino, o sa intri!si a luat-o de mana si a ocolit Aleea de Trandafiri si a ajuns cu ea in spatele raclei acolo i-a zis: Eu pana aici te-am adus, stai aici si o sa vina cineva sa te duca la racla!Asta mi-a spus sora mea, eu nu am auzit doar am vazut ce se intampla ca sa dau marturie acum. De pe scarile bisericii pt o clipa mi-am fixat ochii pe sora mea si l-am pierdut din vedere insa intr-o secunda mi-am revenit si l-am vazut in capatul Aleii de Trandafiri dar nu mai era el adica trupul lui se disipa am vazut doar cum dispare piciorul si s-a dus! Am inceput sa plang!Sa spun multumesc Sf MINA, mi-ai indeplinit dorinta! Intre timp la sora mea a venit preotul care statea la capul Sfantului la racla si a luat-o de maini si i-a zis: Saracutza de tine, nu te baga nimeni in seama vrei sa te inchini nu? si a spus unei femei de acolo in negru sa o duca la moaste si asa a ajuns sora mea la moaste Cand a iesit sora mea de la racla eu, pe scarile bisericii i-am dat acatistul si i-am zis: Ala a fost Sf MINA! Dar ea nu m-a auzit! Era f fericita ca a intrat Am tremurat si eu cateva saptamani pana a sosit la mine mama ca trebuia sa vina la doctor si seara stand eu cu ea de vorba i-am povesit intamplarea. Eu de obicei nu ma uit la fetele sfintilor ca seamana foarte mult si din vorba in vorba ma duc si iau fotografia din vitrina si ma uit cu mai mare atentie si zic: EL E! Sunt sigura 100%. Si a doua zi dimineata am fost la biserica Sf Mina cu mama si i-am aratat:uite aici am stat, aici am fost,etc Dupa ce ne inchinam noi acolo la moaste si la icoane plecam la sora mea acasa. Ajungem la ea si incepe sora mea ii povesteasca mamei ce si cum dar in varianta ei,noi nevorbind intre timp nimic despre asta. Si sora mea zicea: Baiatul ala....tanarul ala... si ....si sa vezi cum se ruga pt mine de parca cine as fi fost eu... Si a povestit cum a venit preotul , a luat-o de maini, cum s-a inchimat la moaste. La sfarsit eu am scos Acatistul din geanta si am zis: Uita-te cu atentie la poza si sora mea atunci a zis: EL E!

 • carmen pruteanPostat la 2010-11-22 12:42

  sunt intr-un mare impas si ma rog Sfantului Mina;la cat de dezastruoasa este situazia in care ma aflu chiar ca numai o minune a Sfantului Mina ma poate salva.Daca se va intampla va voi scrie imediat,iar daca nu cert este un singur lucru: ca oricum citind acatistul Sfantului Mina speranza nu moare.

 • Adelina AngelicaPostat la 2010-11-13 09:38

  Cred in SF Mina si in minunile facute de el ii multumim ca a existt si ca este mijlocitor in rugaciunile noastre.Bucurate SF Mucenice Mina si te roaga pentru cei ce ti se-n china tie AMIN!!!!!!!!!!

 • stefania bPostat la 2010-11-12 00:02

  apreciez si eu articolul!la o predica am aflat ca el avea 24 de ani cand a primit cununa muceniciei desi la noi apare pictat ca un batran- asta pentru a arata intelepciunea pe care a dobandit-o prin pastarea curatiei, post si rugaciune desi era tanar...si pe mine m-a ajutat SF MINA.Stiam de la mama ca SFANTUL ajuta pe cei care pierd lucruri sau sint furati....desi el ajuta in orice necaz, dupa cum marturisesc si altii oameni.Odata aveam sa plec acasa si pt ca nu gaseam bani potriviti ca sa platesc masina, am vrut sa-mi schimb banii cumparand un ziar...deodata ma simt inconjurata de doi barbati ciudati..simt ca vor sa ma fure...mi s-au taiat picioarele de spaima!tocmai trecusem pe la Mitropolie si ma-nchinasem SFANTULUI MINA cerandu-i sa ma pazeasca de hoti si oamenii vicleni..nu stiu ce putere am avut, ca m-am retras usor dintre cei doi care scrasneau din dinti ca nu au mai putut sa ma fure- cred ca SF MINA nu a trecut cu vederea rugaciunea mea...am prins alatadata pe un hot cu mana in geanta mea dar nu reusise sa-mi ia ceva... altadata nu-mi gaseam un act important de care aveam musai nevoie, am facut acatistul, si am cautat din nou si l-am gasit!SLAVA LUI DUMNEZEU PT SFINTII LUI, pentru iubirea Lui fata de noi, pentru iubirea SFINTILOR fata de noi, fratii mai mici ai lor care ne luptam sa dobandim, de asemenea, cununa sfinteniei!

 • sonia andronic Postat la 2010-11-11 13:37

  Mia-a placut foarte mult articolul. Am aflat lucruri pe care nu le-am stiut niciodata pana acum despre Sf.Mucenuc Mina, desi am avut mereu o evlavie deosebita catre dansul. Ma bucur mai ales ca am putut sa vad racla cu sfintele lui moaste.Va multumesc!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE