100 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul din Techirghiol

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va binecuvanta biserica „Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Techirghiol, unde vor fi aduse si particele din moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena (patronii spirituali ai Municipiului Constanta), aflate la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

Evenimentul este prilejuit de implinirea a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a acestui sfant lacas, precum si de hramul bisericii, praznuit in fiecare an pe 20 iulie.

Parohia „Sfantul Ilie” din Techirghiol a fost infiintata in anul 1907, iar piatra de temelie a fost pusa la 20 iulie 1909. Sfantul lacas a fost sfintit in anul 1914, iar jumatate din costurile constructiei au fost suportate de catre marele artist Constantin Tanase.

Conform parintelui paroh, Viorel Daniel Pasmangiu, este pentru prima data cand Intaistatatorul BOR va participa la Sfanta Liturghie in acest locas de cult, iar programul va fi urmatorul:

Sambata, 18 iulie
Ora 20.00 – intampinarea raclei cu particele din moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena, adusa de o delegatie a Patriarhiei Romane, dupa care se va savarsi slujba Privegherii.

Duminica, 19 iulie
Ora 9.00 – Oficierea slujbei Sfintei Liturghii
Ora 20.00 - Oficierea slujbei Privegherii, in cinstea Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul.

Luni, 20 iulie – ziua cinstirii Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Ora 8.00 – slujba de sfintire a apei, urmata de slujba Acatistului Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, de slujba Ceasurilor si de slujba Obednitei. Totodata, Preafericitul Parinte Daniel va binecuvanta lucrarile de reparatie ale altarului bisericii;

Ora 9.30 – Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va participa la Sfanta Liturghie Arhiereasca savarsita de catre Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Apoi, Patriarhul Romaniei va tine un cuvant de invatatura cu prilejul hramului bisericii;

Marti, 21 iulie
– Delegatia patriarhala va conduce racla cu particelele din moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena spre Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

Director Mass-Media
Pr. Iconom Stavrofor Eugen Tanasescu

15 Iulie 2009

Vizualizari: 347

Voteaza:

100 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul din Techirghiol 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE