Cazul Viisoara - Pozitia oficiala a Arhiepiscopiei Tomisului

 

In urma mediatizarii eronate a problemelor din parohia "Sfanta Cuvioasa Parascheva" Com. Viisoara, jud. Constanta, Arhiepiscopia Tomisului prin Biroul de presa, face urmatoarele precizari:

 

- pentru eficientizarea activitatii social - caritative, Arhiepiscopia Tomisului a hotarat numirea de preoti noi in parohiile din Dobrogea.

 

- la parohia "Cuvioasa Parascheva", comuna Viisoara, jud. Constanta a fost numit preot social-misionar parintele Ciprian Viziteu, urmand ca salarizarea sa fie facuta prin contributie de la Bugetul de stat;

 

- parintele inspector administrativ Enache Dragus si parintele Copacenco Vasile au fost delegati de catre Arhiepiscopia Tomisului pentru a-l prezenta, in conformitate cu decizia nr.

389/6 sept. 2007 conslujitor la parohia amintita. Acest demers a fost dus la indeplinire in ziua de 14 oct. 2007, fara nicio obiectie din partea credinciosilor sau a parintelui paroh.

 

- dupa o saptamana cativa credinciosi i-au interzis parintelui Ciprian Viziteu sa intre in biserica pe motiv ca nu il doresc preot la parohia amintita, deoarece ei vor ca preot sa ramna parintele Danut Costan;

 

- din ancheta preliminara a reiesit faptul ca parintele paroh a informat gresit enoriasii cu privire la demersul Arhiepiscopiei Tomisului si, in acest sens, a fost suspendat pe o perioada de o luna, timp necesar efectuarii unei anchete din care sa rezulte daca parintele Danut Costan este sau nu implicat in denaturarea deciziei Arhiepiscopiei Tomisului, institutie care nu a pus, in nici un caz, problema numirii altui paroh, ci numirea postului II de preot cu atributiuni social-misionare;  

 

Datorita precipitarii lucrurilor si a mediatizarii excesive a acestui caz, ancheta, condusa de parintele arhimandrit Andrei Tudor, vicar administrativ-eparhial la Arhiepiscopia Tomisului a concluzionat urmatoarele:

 

- suspendarea parintelui Danut Costan poate fi anulata in cazul in care acesta dovedeste ascultare canonica fata de Ierarhia Bisericii si intelege numirea parintelui Ciprian Viziteu ca fiind necesara in sprijinirea activitatii social-misionare a parohiei.

 

- in cazul in care se va constata ca nou-numitul preot Ciprian Viziteu, dovedeste incompatibilitate cu atributiunile pe care le-a primit din partea Centrului Eparhial va fi inlocuit cu un alt preot social-misionar.

 

                                               Biroul de Comunicare si Relatii mass-media

 

 

 

.

24 Octombrie 2007

Vizualizari: 1421

Voteaza:

Cazul Viisoara - Pozitia oficiala a Arhiepiscopiei Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE