Cuviosul Teodosie cel Mare, ocrotitorul spiritual al Inaltpreasfintitului Teodosie

Luni, 11 ianuarie, Biserica Ortodoxa il va cinsti pe Sfantul Cuvios Teodosie cel Mare, incepatorul vietii de obste.

Cu acest prilej, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi, la ora 9.00, Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala. Dupa slujba, va fi oficiat un Te Deum de multumire cu ocazia praznuirii ocrotitorului spiritual al Inaltpreasfintiei Sale.

Referindu-se la numele sau, Ierarhul Tomisului afirma: "Nu eu mi-am ales acest nume, ci parintele Nicodim, de la Manastirea Crasna, a socotit ca acest nume mi se potriveste.

In fiecare an constat ca nu prea mi se potriveste, ca nu este viata mea ca a Sfantului Teodosie, dar am un reper, am cu adevarat un parinte al Bisericii care s-a ridicat pe inaltimile trairii duhovnicesti si care, in fiecare zi, ma cheama pe numele acesta la incercare si la indreptare. De aceea ii multumesc Sfantului Cuvios Teodosie ca imi poarta de grija, ca mi-a dat sanatate, ca mi-a dat puterea de a va pastori pe fratiile voastre si ca m-a adus in aceste locuri sfinte ale Dobrogei, caci Dobrogea este sfanta pentru ca este sfintita de cel ce a adus sfintenia in mijlocul stramosilor nostri, de Sfantul Apostol Andrei si de sangele multor martiri."

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului

 

.

11 Ianuarie 2010

Vizualizari: 626

Voteaza:

Cuviosul Teodosie cel Mare, ocrotitorul spiritual al Inaltpreasfintitului Teodosie 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE