Piatra de temelie a paraclisului de la Colilia si hramul Manastirii Dervent


Comunicat de presa

 

Punerea pietrei de temelie pentru paraclisul manastirii Colilia

 

In aceasta seara, joi, 13 sept. 2007, incepand cu ora 18.00, Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va pune piatra de temelie pentru paraclisul manastirii Colilia ce va purta hramul "Sfantul Gheorghe purtatorul de biruinta". Tot in aceasta seara va avea loc slujba de calugarie a maicii starete Rafaela care alaturi de alte doua surori de manastire vor depune cele trei voturi monahale (ascultarea, castitatea si saracia de buna voie).

 

Acest asezamant monahal de maici are in vedere intensificarea activitatii social-caritabile, in special asistarea sociala a batranilor lipsiti de posibilitati materiale.

Actualmente cele 4 vietuitoare ale manastirii impreuna cu maica stareta Rafaela, se straduiesc sa faca din manastirea Colelia un reper in spatiul monastic dobrogean.

 

Sfanta Liturghie arhiereasca la manastirea Dervent

 

Hramul manastirii Dervent, "Inaltarea Sfintei Cruci" - 14 septembrie, prilejuieste popasul duhovnicesc a mii de credinciosi care vin la aceasta manastire pentru a se inchina la Crucile de leac. Cu aceasta ocazie Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfanta Liturghie la acest locas monahal incepand cu ora 9.00.

 

Manastirea Dervent este situata la 120 de km de Constanta spre Ostrov, fiind considerata manastirea cu daruri, atat pentru Icoana Maicii domnului facatoare de minuni si izvorul tamaduitor al Sfantului Andrei, cat si pentru cele 3 cruci de piatra langa care se petrec adevarate minuni. Crucile in jurul carora, de doua mii de ani, se adeveresc lucrarile Domnului sunt din piatra masiva si au marimi diferite. Cea mare, din paraclisul din stanga al bisericii, despre care se spune ca se inalta singura din pamant, are dimensiunile de 0,92 m/0,50 m. Aici, zilnic, oameni in suferinta spun rugaciuni sau, pur si simplu, numai se ating de ea, si multi pleaca vindecati de boli vechi si grele. Amanunte pe www.dervent.ro

 

Tarnosirea Bisericii Sfantul Vasile cel Mare  din Constanta

 

Duminica, 16 septembrie 2007, incepand cu ora 9.30,  va avea loc Sfintirea Mare (Tarnosirea) Bisericii "Sfantul Ierarh Vasile cel Mare"  din cartierul Inel II.  Cu aceasta ocazie, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi vor oficia Sfanta Liturghie in locasul de cult amintit.

 

Construita dupa modelul manastirilor moldave, biserica este inaltata intr-unul dintre cartierele comuniste si care nu aveau prevazut in planul urbanistic nicio biserica. Prin stradania Pr. Iconom Stavrofor Parlica Tache Dumitru, noul locas de cult este unul dintre cele mai frumoase din oras si isi asteapta credinciosii pentru a fi partasi la bucuria slujitorilor si a ctitorilor ei.

 

Biroul de Comunicare si Relatii Mass-media

.

12 Septembrie 2007

Vizualizari: 1090

Voteaza:

Piatra de temelie a paraclisului de la Colilia si hramul Manastirii Dervent 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE