Sarbatoarea Sfantului Cuvios Antonie cel Mare in Arhiepiscopia Tomisului


Sarbatoarea Sfantului Cuvios Antonie cel Mare in Arhiepiscopia Tomisului

Sambata, 17 ianuarie a.c., incepand cu ora 9.00, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfanta Liturghie la biserica "Sfantul Cuvios Antonie cel Mare" din Constanta, lacas de cult ocrotit de Cuviosul Antonie, praznuit in Biserica Ortodoxa pe 17 ianuarie. Biserica a fost infiintata in anul 2001, imediat dupa venirea Inaltpreasfintitului Teodosie la Tomis, fiindu-i atribuit ca loc de constructie suprafata de 1100 mp, la intersectia strazilor Stefanita Voda si Dionisie cel Mic, in spatele "Galeriilor Soveja", Constanta.

Pe data de 6 aprilie 2003, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Teodosie a savarsit prima Sfanta Liturghie si a binecuvantat paraclisul cu untdelemn sfintit si aghiasma.

Duminica, 18 ianuarie 2009, incepand cu ora 9.00, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Constanta. Raspunsurile liturgice vor fi date de corala barbateasca "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului. La sfarsitul slujbei, monseniorul Stefan Ghenta, vicar romano-catolic Episcopal de Dobrogea, insotit de credinciosi romano-catolicii vor veni la Catedrala. Actiunea face parte din cadrul Saptamanii de rugaciune pentru unitatea crestina (18-25 ianuarie 2009).

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

15 Ianuarie 2009

Vizualizari: 375

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Cuvios Antonie cel Mare in Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE