Sfanta Liturghie la miezul noptii in pestera Sfantului Ioan Casian

 

Sfanta Liturghie la miezul noptii in pestera Sfantului Ioan Casian


In noaptea dintre 28 si 29 februarie, in pestera Sfantului Ioan Casian, va fi oficiata Sfanta Liturghie in cinstea marelui teolog dobrogean.
 

Praznuit cu mare fast in sudul Frantei, Sfantul Ioan Casian s-a nascut in Dobrogea si a pusnicit intr-o pestera din apropierea Cheilor Dobrogei. In imediata vecinatate a pesterii se afla in constructie o manastire prin grija parintelui Iustin Petre, staret al manastirii si Exarh al Arhiepiscopiei Tomisului.

In fiecare an, cu ocazia hramului, pelerini din intreaga tara poposesc la manastirea Sfantului Ioan Casian, pentru a lua parte la manifestarile religioase organizate cu multa daruire de obste manastirii sprijinita de Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni.

Si in acest an, dupa slujba de priveghere ce va incepe la ora 19.

00, credinciosii vor participa la Taina Sfantului Maslu, pentru ca apoi sa coboare dealul Casienilor spre pestera in care a vietuit sfantul dobrogean. Imediat dupa miezul noptii vor batate clopotele pentru Sfanta Liturghie.

A doua zi, 29 februarie, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfanta Liturghie, incepand cu ora 9.00 intr-un spatiu special amenajat in curtea manastirii, iar la finalul Sfintei Liturghii va lua parte la lansarea volumului de poezie religioasa "Lumina lina" apartinand monahului Ioan Bute.

Si la Tulcea Sfantul Ioan Casian este cinstit dupa cuviinta. Corpul profesoral si elevii au pregatit Capela institutiei de invatamant, pentru ca Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sa oficieze in ziua de 28 februarie, incepand cu ora 18.00, slujba de priveghere in cinstea protectorului scolii.

 

           

Liliana Naclad

Inspector pe probleme de presa - Arhiepiscopia Tomisului

 

.

26 Februarie 2008

Vizualizari: 716

Voteaza:

Sfanta Liturghie la miezul noptii in pestera Sfantului Ioan Casian 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE