Zilele municipiului Constanta, binecuvantate de Braul Maicii Domnului


Zilele municipiului Constanta, binecuvantate de Braul Maicii Domnului

In 5 zile, peste 150 de mii de credinciosi au sarutat Braul Maicii Domnului

Conform datelor furnizate de catre Jandarmeria Romana peste 150 de mii de credinciosi au sarutat racla cu Braul Maicii Domnului. Se preconizeaza ca, in aceste ultime doua zile, numarul acestora va depasi 250 de mii.

Credinta romanilor si evlavia fata de cea care L-a adus in lume pe Mantuitorul Hristos, au facut ca in aceste zile, Constanta sa fie numit orasul Maicii Domnului. Pelerini din toate colturile tarii, precum si din Bulgaria, au venit la Catedrala Arhiepiscopala a Tomisului pentru a se impartasi din sfintenia acestor zile.

Manifestarea, organizata de Patriarhia Romana prin Arhiepiscopia Tomisului, ii are ca sprijinitori in acest sfant demers, pe delegatii Mitropoliei Demetriadei din Grecia.

Parintele Arhimandrit Arsenie Papacioc s-a inchinat la Braul Maicii Domnului

In seara zilei de luni, 19 mai, Parintele Arhimandrit Arsenie Papacioc a sarutat Braul Maicii Domnului, tesut si purtat de cea care l-a adus pe lume pe Mantuitorul Hristos.

Condus de maicuțe de la manastirea "Sfanta Maria"-Techirghiol, arhimandritul Arsenie Papacioc s-a rugat Maicii Domnului, dupa cum a spus preacuviosia sa "pentru pace pe pamant si inmultirea darurilor tuturor celor ce isi indreapta pasii catre cinstitul odor." Dupa smerita sa inchinare a zabovit pret de cateva minute langa sfanta racla si, alaturi si de Inaltpreasfintitul Teodosie si de parintele arhimandrit Andrei, au binecuvantat pelerinii ce s-au invrednicit de acest dar.

Viata parintelui Arsenie, traita in sfintenie, a facut ca duhovnicul de la Malul Marii sa fie recunoscut ca una dintre candelele vii ale Ortodoxiei. In cuvantul sau simplu, dar extrem de profund, a spus celor ce se roaga Maicii Domnului: "Dragii mei, atat cat poate Dumnezeu cu puterea, poate si Maica Domnului si rugaciunea. Cred ca nu poate sa spuna cineva ca a cerut ceva Maicii Domnului si nu a primit. Acum Maica Domnului a venit intre noi pentru vrednicia Inaltpreasfintitului Teodosie. Maica e pururi cu noi, dar acum o putem simti, o putem pipai, prin Braul sau. Rugaciunea Maicii Domnului poate orice. Nu ne cere decat sa recunoastem ca este Mama lui Dumnezeu. Deci, omenirea ar putea fi vinovata ca neglijeaza relatia de iubire cu Maica Domnului. Maica Domnului este asa de plina si totala incat nu putem decat sa-i zicem: Iarta-ne ca nu te putem intelege, dar te iubim. Daca ar fi sa mai imi doresc sa traiesc la aceasta varsta inaintata (peste 6 ani fac 100 de ani), vreau sa traiesc doar sa o iubesc pe Maica Domnului, cea care este prezenta in inimile fiecaruia."

Celor de fata le-a oferit si un cuvant duhovnicesc despre ingaduinta si iubire.

Programul urmatoarelor zile:

Pana in ziua de 21 mai la ora 15.00 racla cu Braul Maicii Domnului se va afla la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta

- Ora 15.30 - plecarea in procesiune de la Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" catre biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena. - Traseu: Piata Ovidiu, str. Mircea cel Batran, bulevardul Mamaia, str. Mihai Viteazu, strada Calugareni, strada Stefan Mihaileanu pana la biserica "Sfintilor Imparati Constantin si Elena";

- Sfantul Odor ramane spre inchinare pana in zorii zilei de 22 mai.

Racla cu Cinstitul Brau al Maicii Domnului a fost adusa in ziua de 15 mai la Mangalia de la manastirea Panaghia Kato Xenia din Volos - Grecia, de catre o delegatie a Mitropoliei Demetriadei condusa de Arhimandritul Hristodulos.

Liliana Naclad
Inspector pe probleme de presa - Arhiepiscopia Tomisului

.

19 Mai 2008

Vizualizari: 1592

Voteaza:

Zilele municipiului Constanta, binecuvantate de Braul Maicii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE