Premiera absoluta - ambasadorul SUA s-a intalnit cu Patriarhul Teoctist


Noul ambasador al SUA la Bucuresti, Nicholas F. Taubman, a declarat, miercuri, cu ocazia intalnirii cu patriarhul Teoctist ca prioritatea mandatului sau in Romania este de a da romanilor acel ajutor care sa le imbunatateasca viata si sa poata prospera.

    
"Prioritatea pentru care am fost trimis de presedintele Bush in Romania este aceea de a ajuta procesul democratic, si anume de a da acel ajutor prin care viata romanilor sa se imbunatateasca, sa prospere si, deci, sa fie mai buna", a declarat presei Nicholas F. Taubman, dupa intrevederea, de cateva minute, pe care a avut-o la Palatul Patriarhal, cu PF Teoctist, Patriarhul Bisercii Ortodoxe Romane (BOR).

    
"Eu am suferit mult pentru convingerile mele religioase.

Astazi, cand l-am intalnit pe Preafericirea Sa si am inteles ca nu este doar un om care reprezinta biserica, religia. El este, in acelasi timp, o persoana deosebita, un om care inseamna foarte mult pentru tara sa. Este o persoana care aduce, intr-adevar, inspiratie in felul lui de a fi si inteleg de ce inseamna atat de mult pentru poporul roman", a afirmat ambasadorul.

    
"As vrea sa va multumesc foarte mult pentru calduroasa primire. Nu cred ca ar fi existat o alta tara in care presedintele Bush sa fi avut o astfel de primire calduroasa precum cea pe care a avut-o in Romania. As dori sa va spun ca poporul american, Guvernul american au o stima si o apreciere deosebite pentru Romania, atat pentru Guvern, cat si pentru institutiile religioase", a adaugat ambasadorul Nicholas F. Taubman.

   
Prefericitul Teoctist a oferit oaspetelui in dar un album cu manastirile romanesti si a declarat ca intalnirea cu noul ambasador inseamna reinnoirea increderii si sentimentelor Romaniei privind relatiile cu toate institutiile din America si Europa, in aceeasi masura.

    
"Si din punct de vedere spiritual, am constatat ca domnul ambasador este patruns de valorile spirituale, de valoarea religiei in viata omenirii si lucrul acesta este foarte important si pentru noi, pentru ca religia, spiritualitatea nu pot lipsi nici din viata omului, nici din viata familiei, nici din viata tarii".

.

08 Decembrie 2005

Vizualizari: 808

Voteaza:

Premiera absoluta - ambasadorul SUA s-a intalnit cu Patriarhul Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE