Activitati catehetice la Gradinita 'Toti Sfintii' din Ramnicu Valcea

In apropierea zilei de 1 iunie, Ziua internationala a copilului, copiii de la Gradinita „Toti Sfintii” au pregatit o expozitie de icoane pe sticla si desene in care descopera frumusetea si bucuria copilariei.

Bucuria micilor iconari a fost impartasita de Parintele Constantin Cirstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Ramnicului si parohul Bisericii „Toti Sfintii”, in curtea careia se afla gradinita, si de Pr.

Constantin Olariu, inspector de catehizare. Parintele consilier a felicitat activitatea cadrelor didactice si a copiilor, oferindu-le carti cu istorioare biblice si iconite.

„Ziua de 1 iunie este un moment de bucurie pentru copii, insa reprezinta si o zi de sarbatoare pentru Gradinita „Toti Sfintii” din Ramnicu Valcea care in aceasta data a fost sfintita si inaugurata in anul 2012. Prezenta gradinitei in curtea bisericii evidentiaza lucrarea catehetica si responsabilitatea Bisericii fata de cresterea copiilor, iar istoria de peste 100 de ani a acestei gradinite, care se bucura astazi de un local de invatamant modern, confirma necesitatea conlucrarii intre Biserica, familie si scoala pentru buna crestere a copiilor. Ne bucura faptul ca, in permanenta, copiii care frecventeaza gradinita participa impreuna cu parintii lor la slujbele bisericii, iar prin buna colaborare cu doamnele educatoare suntem si noi prezenti in gradinita organizand intalniri catehetice, participand la momentele festive din cursul anului scolar sau oferindu-le mici daruri” a concluzionat Parintele Constantin Cirstea la finalul intalnirii din aceasta zi.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

30 Mai 2014

Vizualizari: 221

Voteaza:

Activitati catehetice la Gradinita 'Toti Sfintii' din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE