Adunarea generala a Conferintei Bisericilor Europene la Budapesta

In perioada 3-8 iulie 2013 are loc la Budapesta, Ungaria, a XIV-a Adunare generala a membrilor Conferintei Bisericilor Europene (CEC), avand ca tema "Si acum, de ce zabovesti? Conferinta Bisericilor Europene si misiunea ei intr-o Europa in schimbare“. Biserica Ortodoxa Romana este reprezentata la aceasta intalnire de o delegatie condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Iosif, Mitropolitul ortodox roman al Europei Occidentale si Meridionale, din care face parte si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Tema intalnirii se bazeaza pe un pasaj din cartea Faptele Apostolilor 22:14-16 si se refera la marturia crestina si exprima un sentiment de urgenta pentru misiune, daca suntem pregatiti sa facem fata provocarilor viitoare intr-o Europa in schimbare.

"Partea centrala a acestei intalniri va fi votarea unei noi constitutii a Conferintei Bisericilor Europene. Delegatia Bisericii Ortodoxe Romane are noua membri, dintre care amintim pe Preasfintitul Emilian Lovisteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, pe parintele profesor Viorel Ionita si cativa membri laici si tineri care se vor implica in activitatile cu tinerii din cadrul CEC.

Nadajduim sa fie o intalnire cat mai fructuoasa, mai ales pentru partea ortodoxa“, a spus IPS Mitropolit Iosif pentru Trinitas TV.

Lucrarile adunarii CEC au fost deschise miercuri seara de Inaltpreasfintitul Parinte Emmanuel, Mitropolitul grec ortodox al Frantei, presedintele Conferintei Bisericilor Europene. „Nu este rolul nostru de a rezolva probleme Europei, dar daca ne schimbam pe noi insine putem avea un rol asupra institutiilor din jurul nostru si putem schimba mediul in care traim“, a spus ierarhul grec, dupa cum se arata pe site-ul ceceurope.org.

Adunarea generala a Conferintei Bisericilor Europene s-a intrunit pentru a revizui activitatea organizatiei pe ultimii sase ani inainte de a planifica prioritatile activitatea viitoare a CEC. Cu acest scop principal in minte, CEC a invitat bisericile sale membre de a desemna reprezentantii pentru a participa la adunarea cu drepturi depline. La lucrarile Adunarii au participat aproximativ 450 participanti  din care 300 de delegati din Bisericile membre CEC, inclusiv membrii Comitetului Central, alaturi de reprezentanti ai organizatiilor asociate, invitati, tinerii administratori si personal.

In cadrul lucrarilor adunarii se prezinta, se explica si se supun la vot masuri de reorganizare structurala a CEC, propuse de o comisie de lucru speciala care a intocmit un raport final. Intr-una din sedinte Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a fost ales ca membru cu drepturi depline in Comisia de buget-finante a Conferintei Bisericilor Europene (CEC).

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Iulie 2013

Vizualizari: 263

Voteaza:

Adunarea generala a Conferintei Bisericilor Europene la Budapesta 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

biserica ortodoxa romana

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE