Andrew Louth conferentiaza la Iasi

Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei organizează, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași 2014, conferinţa „Traducerea Literaturii Patristice: Argumente, Contextualizare şi Probleme de Traductologie” susţinută de Pr. Prof. Andrew Louth, din Marea Britanie.

La a doua ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT) Iași Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei îl va aduce la Iași pe unul dintre profesorii emeriți de studii patristice şi bizantine din Europa, Pr. Prof. Andrew Louth, membru al Academiei Britanice. Acesta va susține joi, 2 octombrie a.c., conferinţa „Traducerea Literaturii Patristice: Argumente, Contextualizare şi Probleme de Traductologie”.

Evenimentul va avea loc în Aula „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, începând cu ora 17.00 și va cuprinde, pe lângă conferința propriu-zisă a invitatului special, Andrew Louth, şi prezentarea cărţii acestuia, „Introducere în teologia ortodoxă” - recent publicată de Editura DOXOLOGIA -, de către pr.prof.dr. Dragoş Bahrim, directorul Seminarului „Sfântul Vasile cel Mare” din Iaşi.

Pr. Prof. Andrew Louth este membru al Academiei Britanice, profesor emerit de studii patristice şi bizantine la Universitatea Durham, Marea Britanie, profesor asociat de Teologie Ortodoxă la Universitatea Vrije din Amsterdam, Olanda. În domeniul cercetării, părintele Louth se axează în momenul de față pe o majoră reevaluare a vieții și semnificației lui Grigorie Palama, marele teolog bizantin al secolului al XIV-lea; alte proiecte de cercetare includ o încercare de a clarifica tradiția „laică” sau „umanistică” în teologia bizantină târzie (de la Fotie la Visarion) și un studiu asupra noțiunii de „iubire” în tradițiile creștine din est și vest.

 


Despre Editura DOXOLOGIA
Editura Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, continuatoare a activității marilor ierarhi cărturari ai Moldovei, Varlaam, Dosoftei, Veniamin, caută să răspundă necesităţilor contemporane, aşa cum înaltele figuri eclesiastice amintite au căutat să o facă la vremea lor. Mai multe informații pe: www.editura.doxologia.ro/.

 

Pe aceeaşi temă

23 Septembrie 2014

Vizualizari: 205

Voteaza:

Andrew Louth conferentiaza la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Andrew Louth

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE