Aniversarea a 20 de ani de transplant renal, la Cluj

Inaltpreasfintitul Andrei a participat vineri, 5 octombrie, la festivitatea aniversara, organizata la Cluj, cu ocazia implinirii a 20 de ani de transplant renal in Romania.
Evenimentul s-a desfasurat de la ora 16:00 la Grand Hotel Italia din municipiu.

La manifestare au fost prezente personalitati din lumea medicala romaneasca si din strainatate, profesori universitari si rectori ai principalelor institutii de invatamant superior din tara, precum si oficialitati nationale, judetene si locale.

Au participat la eveniment si Preasfintitul Ciprian Campineanul, ca delegat din partea Patriarhiei Romane si Preasfintitul episcop vicar Vasile Somesanul din partea Arhiepiscopiei Clujului.

In cadrul galei aniversare Inaltpreasfintitul parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a vorbit despre rolul si menirea medicului in salvarea vietilor omenesti.Medicul clujean, Mihai Lucan a evidentiat in discursul sau ce au insemnat acesti 20 de ani de transplat renal in Romania si care a fost demersul pentru a se reusi salvarea unor vieti.

Totodata in cadrul manifestarii aniversare au fost decernate premii si distinctii atat prof. univ. dr. Mihai Lucan, cat si tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea activitatii de transplant in centrul universitar din Cluj.

Primul transplant renal a fost realizat in Cluj-Napoca la 1 octombrie 1992 de Prof. univ. Dr. Mihai Lucan.

De-a lungul celor 20 de ani au fost efectuate peste 1500 de transplante renale si pancreative si au fost inregistrate multiple premiere nationale si internationale.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Octombrie 2012

Vizualizari: 258

Voteaza:

Aniversarea a 20 de ani de transplant renal, la Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE